Arsis

Oktober 2022 activiteiten:
- "Versmelten tot"

door

sluyters&weug 137

Inschrijven deelname Hete Vuren 2023.

Andere exposities:

-The Hero in me

-Peter Geluk

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

De zomervakantie is voorbij, we zitten al in het herfstseizoen.
In oktober is er een expositie van Hella Sluyters en Irene Weug. "Versmelten tot".

Eind oktober hoopt Arsis ook te kunnen starten met bijeenkomsten over een thema.
De gedachten gaan uit naar 2 bijeenkomsten per maand. Één op een donderdagavond, de andere op zondagmiddag. Zodra het programma bekend is, zullen wij een aparte nieuwsbrief daarover versturen.
Arsis heeft sowieso net als de rest van Nederland een energie-uitdaging. Want ook voor ons stijgen de energieprijzen enorm, tot wel 3 a 4 × het tarief van het afgelopen jaar. Dit zou nog gevolgen kunnen hebben. Hoe we daar mee om gaan zullen wij t.z.t. melden.

We proberen in de nieuwsbrief ook aandacht te geven aan lokale kunst-gebeurtenissen als wij dit tijdig weten en het past in de nieuwsbrief.

Wij kijken uit naar een mooi seizoen, waarin we met jullie weer mooie kunst kunnen delen als lichtpunt in de bijzondere tijd waarin wij leven.
Een rol die bij uitstek past bij kunst en cultuur.

sluyters&weug 137 - "Versmelten tot"

sluyters&weug 137 - "Versmelten tot"
In oktober 2022 exposeren Hella Sluyters en Irene Weug in de Arsis-galerie aan het Zuivelplein te Bergen op Zoom. Begin mei 2021 besloten ze naar een gezamenlijke expositie toe te werken. Nu laten ze zien wat de coronatijd hen heeft gebracht. Ze komen met hun werk uit de coulissen. Het is tijd voor een ontmoeting met publiek. Hella beschrijft haar werk als volgt: …

Meer lezen

Hete Vuren

Hete Vuren
Arsis is zoals gezegd bezig met de organisatie van de volgende expositie in (onder andere) het Markiezenhof: Hete Vuren. Op 22 april 2023 start deze expositie in Bergen op Zoom.

Er zijn 3 sub-thema's:
- Huiselijk vuur: maaltijden, haardvuur, kaarsen, gezelligheid;
- Ambachtelijk vuur: smeden, glasblazers, pottenbakkers (speciaal in Bergen op Zoom);
- Vernietigend vuur: brand, oorlog.

Er zijn meerdere locaties met elk eigen mogelijkheden. Zie de informatie op onze website.

Kunstenaars die overwegen hieraan deel te nemen kunnen zich nog steeds op de Arsis website al vast inschrijven. De website is te benaderen via onderstaande knop. Daar staat een uitgebreide toelichting, de voorwaarden, de locaties, een planning en nadere themagegevens. U kunt zich daar dan ook voegen bij de 86 kunstenaars (stand 26/9) die al aangegeven hebben te overwegen mee te doen. (De expositie staat open voor iedereen. Kent u een kunstenaar die hier belangstelling voor heeft, stuur dan deze uitnodiging door.)

Andere exposities, buiten Arsis.

The Hero in you. Vier-daags kunst-evenement in Bergen op Zoom

The Hero in you. Vier-daagse kunst-evenement in Bergen op Zoom
THE HERO IN YOU is een vier-daags kunst-evenement, waarin de organisatoren op zoek gaan naar de held in jou, d.m.v. verhalen van en door Oekraïense vluchtelingen en Nederlandse vrijwilligers. We tonen verhalen die inspireren, ontroeren, confronteren, nieuwe vragen oproepen en je tot nadenken stemmen. THE HERO IN YOU biedt je de kans om te beleven, kijken, voelen, onderdeel zijn van en de kans om …

Meer lezen
Uitnodiging vernissage Peter Geluk
Peter Geluk's eerste solo-tentoonstelling is een feit. Dat wordt gevierd met een vernissage in de tentoonstellingsruimte op vrijdagavond 14 oktober. Vanaf 19:30 zal het Interium gebouw van Easyspaces.nl (Suikerfabriek, Zuidzijde haven 39a, Bergen op Zoom) geopend zijn voor bezoekers.
Over Peter Geluk:
Na een 12 jarige carrière als fotograaf begon Peter in 2020 actief beeldende kunst te maken. Van schetsen, tekeningen, collages en schilderijen op canvas werkt hij nu voornamelijk vanuit zijn atelier (Atelier Ravel) in Bergen op Zoom aan groter werk op uiteenlopende ondergronden.
In zijn schilderijen werkt hij meestal met acryl verf, spuitverf, collage, lijm, zand en wat hem maar voorhanden komt waarmee hij zichzelf kan uiten of het schilderij ‘verder’ brengen.
“Ik creëer voornamelijk intuïtief en laat me leiden door het moment. Een werk kan binnen een paar uur af zijn, maar moet soms ook maanden ‘rijpen’ en krijgt dan veel lagen voor het af is.”
Hij is vaak bezig met vormen, texturen en compositie. Soms gebruikt hij ook tekst en collage materialen om een bepaalde boodschap over te brengen. Vaak ook beperkt hij zich tot alleen vorm en kleur.
Op dit moment volgt hij de 5-jarige opleiding aan de Nieuwe Akademie Utrecht om zijn beeldtaal en kunstenaarschap verder te ontwikkelen.
De expositie is daarna nog enige tijd te zien tijdens kantooruren.
Ons thema ook voor 2022 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet