Arsis

Januari 2023 activiteiten:
- Schaduw-Dialoog door Blanco

- Nieuwjaarsborrel 15 januari

Inschrijven deelname M6 Hete Vuren 2023.

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

Het nieuwe jaar is weer begonnen.

Uiteraard wensen wij je een gezond, gelukkig en creatief jaar toe. Wij doen ons best daar een steentje aan bij te dragen.

Op 15 januari is iedereen welkom om met ons een toost uit te brengen op het nieuwe jaar vanaf 15.00 uur in de Galerie Zuivelplein 5 Bergen op Zoom. Beschouwingen bewaren wij tot dan.

Wij beginnen het jaar met de Schaduw-Dialoog expositie.
Binnen Arsis werkt een aantal kunstenaars samen in het Blanco project. Blanco bestaat al sinds 1998. Peter Baaijens en Lia Reijnders bedachten een samenwerking waarbij kunstenaars op elkaars werk reageren. Werkend naar een thema en vastomlijnde afspraken dagen de kunstenaars elkaar uit om anders dan gewoonlijk andere wegen te bewandelen in het creatieve proces.
De resultaten hiervan zijn in januari te bewonderen in onze galerie.
Bijzonder is, dat er ook aan kunstwerken in wording wordt gewerkt waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Wij dagen je uit....

Openingstijden: Alle vrijdagen, zaterdagen en de koopzondag.
Al deze dagen van 12:00 tot 17:00 uur.
Deze expositie wordt op zondag 29 januari 2023 om 15.00 uur afgesloten met een feestelijke finissage. Ook daarvoor bent u van harte uitgenodigd.

In het nieuwe jaar hopen wij ook weer met jullie mooie kunst te kunnen delen als lichtpunt in de bijzondere tijd waarin wij leven. Een rol die bij uitstek past bij kunst en cultuur.
Daarnaast zijn er de nodige activiteiten in de planning. Daarover meer in een volgende nieuwsbrief.

Vol goede zin starten wij dan ook 2023 met als één van de verwachte hoogtepunten onze deelname aan Hete Vuren vanaf april.
Uiteraard kan u zich nog steeds hiervoor opgeven (of de kunstenaars uit uw netwerk) als potentiële deelnemer.

Wij ontmoeten jullie graag in het nieuwe jaar.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.

Schaduw-Dialoog. Blanco, Galerie Arsis, 6 t/m 29 januari 2023,

Schaduw-Dialoog. Blanco, Galerie Arsis, 6 t/m 29 januari 2023,
Galerie Arsis begint op vrijdag 6 januari 2023 het nieuwe jaar met een nieuwe expositie ‘Schaduw-dialoog’. Een expositie van kunstenaars verenigd in het project Blanco.

Verder lezen
Op zondagmiddag 29 januari 2023 sluit de Blanco groep haar expositie Schaduw-Dialoog af met een bijdrage van 9 dichters.
De dichtersgroep ‘Uit de kunst’ - geformeerd rond Hanneke Stuart - heeft tijdens deze expositie gereageerd op het thema Schaduw-Dialoog.
De dichters zullen op zondagmiddag om 15 uur hun bijdrage tonen en/of voordragen. Elk gedicht bestaat uit maximaal 12 regels.
De dichtersgroep bestaat uit Hanneke Stuart, Martine Henstra, Agnes Remines, Lea Aertsen, Nell Schoutens, Nel Elsgeest, René Spruijt, Yvonne Mallander en Irene Weug

Hete Vuren

Hete Vuren
Arsis is zoals eerder ook al gemeld bezig met de organisatie van de volgende M6 expositie in (onder andere) het Markiezenhof: Hete Vuren. Op 22 april 2023 start deze expositie in Bergen op Zoom.

Er zijn 3 sub-thema's:
- Huiselijk vuur: maaltijden, haardvuur, kaarsen, gezelligheid;
- Ambachtelijk vuur: smeden, glasblazers, pottenbakkers (speciaal in Bergen op Zoom);
- Vernietigend vuur: brand, oorlog.

Er zijn meerdere locaties met elk eigen mogelijkheden. Zie de informatie op onze website.

Kunstenaars die overwegen hieraan deel te nemen kunnen zich nog steeds op de Arsis website inschrijven. De website is te benaderen via onderstaande knop. Daar staat een uitgebreide toelichting, de voorwaarden, de locaties, een planning en nadere thema gegevens. U kunt zich daar dan ook voegen bij de 104 kunstenaars (stand 02/01) die al aangegeven hebben te overwegen mee te doen. (De expositie staat open voor iedereen. Kent u een kunstenaar die hier belangstelling voor heeft, stuur dan deze uitnodiging door.)

Andere exposities, buiten Arsis.

expositie galerie Via Strata

INFINITY - THE END

is een tentoonstelling met recente werken van de kunstenaars Annemarieke van Peppen (Bergen op Zoom) en Olexandr Pinchuk (Oekraine/BoZ), muziek door Mo Rooneh (Jacco Lauret)
Infinity-TheEnd002
Infinty The End,
10 december – 28 januari 2023
Gallery Lukisan
Moeregrebstraat 72,
4611 JD Bergen op Zoom
open: Do-Za 11-17 uur www.lukisan.art
Ons thema ook voor 2023 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet