Arsis

Augustus 2023 activiteiten:
- Jo en Josie zomerexpositie in Galerie Arsis (Verlengd);
- Hete Vuren - Arsis bijdrage in Markiezenhof nog tot 3 september.;
- Vooraankondiging Kloecke Vrouwen.
- Atelierroute Tholen, 5 augustus en 2 september 2023

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

Het is zomer al kan je daar de afgelopen week soms over twijfelen. Inmiddels is het voor de meeste van ons de vakantieperiode.

Toch is er ook in deze periode van alles te doen op kunstgebied. Naast exposities wordt ook hard gewerkt aan de eerst volgende expositie van Arsis in het Markiezenhof.

Vorige maand kwamen voor de 3e keer in onze galerie Jo en Josie. Gepassioneerde kunstenaars die ook nu weer nieuw werk laten zien en wegens succes verlengd tot eind augustus. Dus bent u nog niet geweest, dan heeft u nu nog voldoende gelegenheid om even langs te gaan en te genieten van hun kunstwerken.

In het Markiezenhof is tot 3 september nog de expositie Hete Vuren te bewonderen, een expositie waaraan ook Arsis deelneemt met vele kunstwerken op verschillende plaatsen over het thema Hete Vuren.

Een vooraankondiging. Op 9 september is het PopMonument. Het thema is Kloecke Vrouwen.
Een aantal bij Arsis aangesloten kunstenaars hebben de handen ineengeslagen om speciaal daarvoor een aantal kunstwerken te maken. Die kunt u dan zien in de Tuinzaal van het Markiezenhof. In de volgende nieuwsbrief meer informatie.

In Markant in Wouw is er van 2 juli t/m 10 september een expositie van Brigit Huijbens (viltpanelen) en Rob Maingay (Groots in het klein). Te bezoeken op zondagen van 14:00 tot 17:00 uur.

Tenslotte is er in de maanden juli t/m september op de eerste zaterdag van de maand een open atelier route op het eiland Tholen, waaronder een aantal bij Arsis aangesloten kunstenaars.

Kortom, er is weer genoeg te doen.

Zomerexpositie Jo & Josie In Galerie Arsis. tot en met 27 augustus 2023.

Zomerexpositie Jo & Josie In Galerie Arsis. 7 t/m 30 juli 2023.
Uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. Deze expositie showt u een kleurenweelde aan emotie, gevat in beeld. Bekijk de wereld door de ogen van Jo & Josie en laat u betoveren door de magische combinatie van dit stel. Ze exposeerden van Parijs tot Stockholm. Nu voor de derde keer in galerie Arsis in Bergen op Zoom. Jo Debije: de ontembare …

Meer lezen

Hete Vuren

Hete Vuren
Nog tot en met 3 september is de Hete Vuren expositie in het Markiezenhof te bezoeken. Arsis exposeert op verschillende plaatsen in het museum werken die over dit thema gaan. Vrijdag t/m zondag is meestal een van de exposerende kunstenaars aanwezig.
Voor deze parallel exposities hebben 90 kunstenaars kunstwerken aangeleverd. Een selectie is te zien in het Markiezenhof.
Kijk op de catalogus site Bergenopzoom.art. Daar staan alle aangeleverde kunstwerken. Een deel daarvan werd alleen in mei geëxposeerd.
Voor het Markiezenhof is een toegangsbewijs noodzakelijk.

Kloecke vrouwen - Kunstexpositie in het Markiezenhof en Anno52 (Vooraankondiging)

Op zaterdag 9 september keert PopMonument, het festival wat op bijzondere wijze muziek, kunst, erfgoed en verhalen verweeft tot een spannend avondvullend programma, terug naar thuishaven Bergen op Zoom. Bezoekers en bewoners worden uitgenodigd om de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken. PopMonument doet dit met een muzikale route door de stad, met bijzondere verhalen, acts, kunst, erfgoed en …

Meer lezen

Andere exposities, buiten Arsis

Atelierroute Tholen.

Je kunt de folder met alle deelnemers en verdere informatie hier ophalen.

Expositie in Markant in Wouw, Zondagen 14:00-17:00

Zoals te zien is er weer voldoende te doen deze maand.

Fijne zomertijd en een mooie en inspirerende vakantieperiode.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
.
Ons thema ook voor 2023 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet