Arsis

September 2023 activiteiten:

- Portretgenoten
- Kloecke Vrouwen

- Heerlijke Kunst

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

De herfst staat voor de deur, de scholen zijn weer begonnen en er zijn weer een aantal mooie kunst activiteiten bij Arsis en omgeving.

In het Markiezenhof is tot 3 september nog de expositie Hete Vuren te bewonderen, een expositie waaraan ook Arsis deelneemt met vele kunstwerken op verschillende plaatsen over het thema Hete Vuren. Komend weekend is het dus voor het laatst. Wij hebben in de afgelopen nieuwsbrieven daar voldoende aandacht aan besteed.

Op 1 september begint de expositie van Portretgenoten in de Arsis galerie aan het Zuivelplein. De opening is die avond om 19.30 uur. Portretgenoten is een groep kunstenaars uit de Hoeksche Waard en er doen twee kunstenaars van Arsis mee.

Op 9 september is het PopMonument. Het thema is Kloecke Vrouwen.
Een aantal bij Arsis aangesloten kunstenaars hebben de handen ineengeslagen om speciaal daarvoor een aantal kunstwerken te maken. Dat is te zien in de Tuinzaal van het Markiezenhof.

Er zijn nog meer kunstactiviteiten rond PopMonument en daar lees je in deze nieuwsbrief meer over en op de website https://popmonument.nl/

Verder is er de jaarlijkse expositie Heerlijke Kunst waar veel Arsis aangesloten kunstenaars zich mee bezig houden. Zie ook https://heerlijkekunst.nl/
De opening is zaterdag 9 september om 15:00 uur.

Tenslotte is er voor het laatst in september op de eerste zaterdag van de maand een open atelier route op het eiland Tholen, waaronder een aantal bij Arsis aangesloten kunstenaars.

Kortom, er is weer genoeg te doen.

Portretgenoten door 5 kunstenaars - Galerie Arsis - 1 t/m 24 september 2023

Portretgenoten door 5 kunstenaars - Galerie Arsis - 1 t/m 30 september 2023
In Galerie Arsis gaat vrijdag 1 september 2023 de nieuwe expositie ‘Portretgenoten’ van start. Een expositie met bijzondere en veelzijdige verbeelding van portret en model in houtskool, acrylverf, pastelkrijt en potlood. Een expositie van vijf kunstenaars uit Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. Zij komen één keer per maand bijeen in het atelier van Janneke Verhoeven. De feestelijke opening is op vrijdag …

Meer lezen

Kloecke vrouwen - Kunstexpositie in het Markiezenhof (9-24 sept) en Anno52 (31 aug -10 sept)

Tijdens pop-monument van 9 september zijn de exposities geopend van 19:00 tot 23:00 uur.
Op zaterdag 9 september keert PopMonument, het festival wat op bijzondere wijze muziek, kunst, erfgoed en verhalen verweeft tot een spannend avondvullend programma, terug naar thuishaven Bergen op Zoom. Bezoekers en bewoners worden uitgenodigd om de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken. PopMonument doet dit met een muzikale route door de stad, met bijzondere verhalen, acts, kunst, erfgoed en …

Meer lezen

Kunstmanifestatie “Heerlijke Kunst” - 9 sept t/m 1 oktober 2023 - Landgoed Arcadia, Steenbergen

Heerlijke Kunst 2023: Kunstproject met beeldende kunst, muziek en dichters In de afgelopen maanden zijn 12 beeldend kunstenaars aan de slag gegaan om werken te maken. Elke kunstenaar heeft een heel eigen beeld gemaakt uitgaande van het materiaal, de historie of het wezen van de plek. Dit keer op het grondgebied van de Landgoed Arcadia, acht hectare paradijselijke natuur met …

Meer lezen

Andere exposities, buiten Arsis

Atelierroute Tholen, 2 september.

Je kunt de folder met alle deelnemers en verdere informatie hier ophalen.

Expositie in Markant in Wouw, Zondagen 14:00-17:00

Zoals te zien is er weer voldoende te doen deze maand.

Fijne herfsttijd en een mooie en inspirerende vakantieperiode.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
.
TIP: In Bergen op Zoom gebeurt nog meer op o.a. cultureel gebied. Zaken waaraan wij vanuit Arsis geen aandacht kunnen geven maar die misschien wel interessant voor de lezers van deze nieuwsbrief zijn.
Daar is tegenwoordig een website en app voor die de actuele evenementen, exposities etc meldt. Dit is primair gericht op de stad Bergen op Zoom. Wil je meer algemeen op de hoogte blijven van alles wat in Bergen op Zoom wordt georganiseerd, ga dan naar de website bergenopzoom.nu.
Zie in het bijzonder: https://bergenopzoom.nu/kunst_en_cultuur/
Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief.
Ons thema ook voor 2023 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet