Arsis

Oktober 2023 activiteiten:

- Helaas geen expositie in de Galerie
Kinderboekenweek
- Andere exposities

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

Als je naar buiten gaat zou je het niet denken. Maar het is officieel herfst.
Helaas is er in oktober geen expositie in de galerie. Dit door miscommunicatie maar ook vanwege een noodzakelijke vloer reparatie. Maar in november en december staan weer een tweetal fijne exposities in de planning met steeds 2 kunstenaars die samen exposeren. In de volgende nieuwsbrief meer daarover.

Wel besteden wij in deze nieuwsbrief aandacht aan exposities die elders en/of buiten Arsis om worden gehouden.

Irene Weug, Aan tafel, Bibliotheek, Kinderboekenweek 2023 - 4 t/m 15 oktober

Irene Weug, Aan tafel, Bibliotheek, Kinderboekenweek 2023 - 4 t/m 15 oktober
Het thema van de kinderboekenweek van dit jaar is: Bij mij thuis Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle …

Meer lezen

Andere exposities, buiten Arsis

Kunst, Symboliek en Wijsheid: Drie inspirerende sprekers op 7 oktober in Bergen op Zoom

Op zaterdag 7 oktober organiseert Bergen op Zoom een fascinerende bijeenkomst die draait om de natuur en de mens. Drie inspirerende sprekers, Frits Sonnenberg, Ronald Bos en Ben Huisman, zullen hun inzichten delen.
Frits Sonnenberg, bekend om zijn geometrische kunst, zal zijn creaties presenteren, geïnspireerd door wiskundige principes zoals de gulden snede en de Fibonacci-reeks.
Ronald Bos, auteur van "Dansen als een edelman," zal de betekenis van bekende symbolen en logo's ontrafelen en de diepere boodschappen erachter bespreken.
Ben Huisman zal modellen van verschillende lichamen tonen en deze verbinden met ideeën uit het werk van Jacob Boehme.
Dit evenement vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur en de toegang kost € 20,-, inclusief een vegetarische lunch. Voor meer informatie en aanmeldingen bezoek www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.
Na afloop van het evenement kun je de tentoonstelling nog twee weken bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag, van 13.30 tot 16.00 uur. Mis deze inspirerende gelegenheid niet!

Veranderende Vormen. Expositie in Lukisan tot en met 11 november 2023.

Laat je inspireren tijdens de najaars-expositie, waar een prachtige verzameling kunstwerken te bewonderen is van 2 kunstenaars, Erwin van Duijnhoven en Raymond Boekelder.
Erwin van Duijnhoven (1967) zoekt in zijn schilderijen het liefst naar de scheidslijn van het ongemak en het comfortabele zowel in compositie, kleurgebruik, verftoets als eventuele thema.
Raymond Boekelder (1962) heeft inmiddels een oeuvre opgebouwd van realistische verstilde kunst. Hij zoekt voortdurend naar inzichten tussen de kunstmatige werelden van object en mens, diens vereenvoudigde lichaamsdelen en verbonden lijnen onderdeel zijn van een eigen beeldtaal. Inmiddels bestaat zijn werk veelal uit tekeningen.
Wanneer: Elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Tijden: 11.00 - 17.00 uur en op afspraak.
Mis deze bijzondere expositie niet en kom langs om te genieten van kunst in al haar pracht en diversiteit!
Locatie:
GALLERY LUKISAN
Moeregrebstraat 72
4611JD Bergen op Zoom
Meer info: Galerie Lukisan.
Ondanks alles toch voldoende te doen deze maand.

Fijne herfsttijd.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
.
TIP: In Bergen op Zoom gebeurt nog meer op o.a. cultureel gebied. Zaken waaraan wij vanuit Arsis geen aandacht kunnen geven maar die misschien wel interessant voor de lezers van deze nieuwsbrief zijn.
Daar is tegenwoordig een website en app voor die de actuele evenementen, exposities etc meldt. Dit is primair gericht op de stad Bergen op Zoom. Wil je meer algemeen op de hoogte blijven van alles wat in Bergen op Zoom wordt georganiseerd, ga dan naar de website bergenopzoom.nu.
Zie in het bijzonder: https://bergenopzoom.nu/kunst_en_cultuur/
Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief.
Ons thema ook voor 2023 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet