Arsis

November 2023 activiteiten:

- ‘Grenzen’ door Addy van Kempen en Corine Heijmans. Vanaf 4 t/m 26 november.
- Andere exposities

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

Het is herfst. Tijd voor je favoriete regenbescherming.

Toch zijn er voldoende redenen om de deur uit te gaan en te genieten van de diverse exposities die in onze stad maar ook elders (door leden van Arsis) worden georganiseerd.

Warm aanbevolen is natuurlijk de expositie van Addy en Corine met een aansprekend thema, menselijke onderdrukking in heden en verleden.

In galerie Lukisan is nog tot 11 november een mooie expositie.

Op Tholen is er een 2-daagse expositie van Jan Kettelerij.

In Hulst houdt Christine Veraart een overzicht expositie samen met een aantal andere kunstenaars. Te bezoeken van 9 november t/m 24 december. De reis waard.

Expositie ‘Grenzen’ door Addy van Kempen en Corine Heijmans. Vanaf 4 t/m 26 november in de Arsis Galerie.

Een verkenning van de menselijke onderdrukking in heden en verleden.  De expositie toont facetten van onderdrukking door de eeuwen heen. Van slavernij en kolonialisme tot sociale ongelijkheid en discriminatie op basis van afkomst, religie en seksuele geaardheid. Hedendaagse technologieën vormen nieuwe controles die de individuele vrijheden beperken en zeker beïnvloeden. Wie heeft de macht? Waarom? Waar ligt de grens?Is deze …

Meer lezen

Andere exposities, buiten Arsis galerie

In Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) wordt een overzicht gegeven van het werk van Christine van de afgelopen jaren.
Ze was al bekend van haar 3D werk met rubber en/of handgemaakt vilt. Inmiddels heeft ze haar werkvorm verder uitgebreid met bewerkt (vintage) textiel en foto’s verwerkt in collages. Een selectie is hiervan te zien in deze overzichtsexpositie in een van de ruimten van ART Hulst, naast Evelyn Künstler en Lutgard Wittocx, een extra reden om de reis te maken.

Een belangrijke recente serie van Christine is ‘Baren, zorgen troosten’. Hieraan is zij in 2018 begonnen. Door de veranderende politieke inzichten realiseerde zij zich hoe allerlei verworven rechten zouden kunnen veranderen als ook hier een andere politieke wind ging waaien. Dat haar dat persoonlijk zou kunnen raken, dat gender en politiek meer met elkaar verweven zijn dan ze dacht. Ook in Nederland wint het populisme terrein.
Zij reflecteert daarop en dat werk is ook te zien in deze expositie naast nog veel ander werk.

Veranderende Vormen. Expositie in Lukisan nog tot en met 11 november 2023.

Laat je inspireren tijdens de najaars-expositie, waar een prachtige verzameling kunstwerken te bewonderen is van 2 kunstenaars, Erwin van Duijnhoven en Raymond Boekelder.
Erwin van Duijnhoven (1967) zoekt in zijn schilderijen het liefst naar de scheidslijn van het ongemak en het comfortabele zowel in compositie, kleurgebruik, verftoets als eventuele thema.
Raymond Boekelder (1962) heeft inmiddels een oeuvre opgebouwd van realistische verstilde kunst. Hij zoekt voortdurend naar inzichten tussen de kunstmatige werelden van object en mens. Zijn tekeningen met mens als object, vereenvoudigde lichaamsdelen en verbonden lijnen onderdeel zijn van een eigen beeldtaal. Inmiddels bestaat zijn werk veelal uit tekeningen.
Wanneer: Elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Tijden: 11.00 - 17.00 uur en op afspraak.
Mis deze bijzondere expositie niet en kom langs om te genieten van kunst in al haar pracht en diversiteit!
Locatie:
GALLERY LUKISAN
Moeregrebstraat 72
4611JD Bergen op Zoom
Meer info: Galerie Lukisan.
Ondanks alles toch voldoende te doen deze maand.

Fijne herfsttijd.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
.
TIP: In Bergen op Zoom gebeurt nog meer op o.a. cultureel gebied. Zaken waaraan wij vanuit Arsis geen aandacht kunnen geven, maar die misschien wel interessant voor de lezers van deze nieuwsbrief zijn.
Daar is tegenwoordig een website en app voor die de actuele evenementen, exposities etc. meldt. Dit is primair gericht op de stad Bergen op Zoom. Wil je meer algemeen op de hoogte blijven van alles wat in Bergen op Zoom wordt georganiseerd, ga dan naar de website bergenopzoom.nu.
Zie in het bijzonder: https://bergenopzoom.nu/kunst_en_cultuur/
Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief.
Ons thema ook voor 2023 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet