Arsis

December 2023 activiteiten:

- Marcel van Tienen, Victor van de Lande. Twee gedreven schilders tonen hun werk van 2 tot en met 30 december 2023
- Andere exposities

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

De laatste maand van het jaar 2023 begint. Altijd een feestelijke maand, maar al wat terugkijkend op het afgelopen jaar.
Dan zien we de succesvolle exposities in de galerie maar ook onze deelname aan Hete Vuren met ca 16.000 bezoekers en Kloecke Vrouwen, beide in het Markiezenhof.

Arsis heeft de laatste maanden van dit jaar besteed aan het oppakken van een aantal activiteiten die mede ook door de Covid tijd in het slop zijn geraakt.
Met veel elan zijn er een aantal werkgroepen geformeerd en gestart met het voorbereiden van allerlei activiteiten. In het nieuwe jaar zal dat terugkomen in deze nieuwsbrief. Er zijn ook weer plannen waarin wij samenwerken met het Markiezenhof. Over dit alles hoort u in het nieuwe jaar.
Het bestuur is in ieder geval enthousiast over deze plannen.

Deze maand is er wederom een mooie expositie in de Arsis Galerie. Victor en Marcel, voor sommige oude bekenden, laten weer een veelheid van mooie kunstwerken zien. Kom vooral kijken.

Andere exposities zijn die van de Kunstkamer en bij CuMaWo in Wouw.

In Hulst houdt Arsis aangesloten kunstenaar Christine Veraart nog steeds een overzicht expositie samen met een aantal andere kunstenaars. Te bezoeken t/m 24 december. De reis waard.

Marcel en Victor, twee gedreven kunstenaars tonen hun werk van 2 t/m 30 december 2023

Marcel en Victor, twee gedreven kunstenaars tonen hun werk van 2 t/m 30 december 2023
In december tonen Victor van de Lande en Marcel van Tienen hun kunstwerken in Galerie Arsis. Het is de tweede keer dat deze schilders uit Tholen samen exposeren en ook deze keer zijn zij erin geslaagd een boeiende collectie werken bij elkaar te brengen. Het werk van Marcel heeft zich de laatste tijd ontwikkeld naar een verstilde abstracte vormgeving waaraan …

Meer lezen

Andere exposities, buiten Arsis.

De kinderen van het Kinderatelier in de Kunstkamer in Scherpenisse nodigen je met trots uit voor hun expositie met als thema ‘Beeldende Verbeelding’.
Groep 7/8 van basisschool de Eevliet uit Poortvliet heeft ook een mooie bijdrage geleverd met hun werk.
Kinderen hebben een uniek vermogen om hun innerlijke wereld tot leven te brengen met kleuren, vormen en verhalen. ‘Beeldende Verbeelding’ is een viering van deze eindeloze creativiteit.
Kom kijken en ontdek hoe kinderen, geïnspireerd door beroemde kunstenaars, hun eigen visie en gevoelens tot leven brengen in hun creaties.

KunstKamer HollandHuis
Laban Deurloostraat 28
Scherpenisse

Expo Kinderatelier : ‘Beeldende Verbeelding’
2 december t/m 16 december
Opening zaterdag 2 december 15u

Zaterdagen geopend van 10u tot 16.30u
Entree gratis
Kunstenaarsvereniging CUMAWO uit Wouw organiseert een Winterfair in het weekend van 9 en 10 december a.s.
In Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) wordt een overzicht gegeven van het werk van Christine van de afgelopen jaren.
Ze was al bekend van haar 3D werk met rubber en/of handgemaakt vilt. Inmiddels heeft ze haar werkvorm verder uitgebreid met bewerkt (vintage) textiel en foto’s verwerkt in collages. Een selectie is hiervan te zien in deze overzichtsexpositie in een van de ruimten van ART Hulst, naast Evelyn Künstler en Lutgard Wittocx, een extra reden om de reis te maken.

Een belangrijke recente serie van Christine is ‘Baren, zorgen troosten’. Hieraan is zij in 2018 begonnen. Door de veranderende politieke inzichten realiseerde zij zich hoe allerlei verworven rechten zouden kunnen veranderen als ook hier een andere politieke wind ging waaien. Dat haar dat persoonlijk zou kunnen raken, dat gender en politiek meer met elkaar verweven zijn dan ze dacht. Ook in Nederland wint het populisme terrein.
Zij reflecteert daarop en dat werk is ook te zien in deze expositie naast nog veel ander werk.

Deze laatste maand is er dus weer genoeg reden om een expositie te bezoeken en zo het jaar mooi af te sluiten.

Fijne december tijd met al zijn vieringen en een goed en veilig uiteinde en start het jaar gezond en creatief.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
TIP: In Bergen op Zoom gebeurt nog meer op o.a. cultureel gebied. Zaken waaraan wij vanuit Arsis geen aandacht kunnen geven, maar die misschien wel interessant voor de lezers van deze nieuwsbrief zijn.
Daar is tegenwoordig een website en app voor die de actuele evenementen, exposities etc. meldt. Dit is primair gericht op de stad Bergen op Zoom. Wil je meer algemeen op de hoogte blijven van alles wat in Bergen op Zoom wordt georganiseerd, ga dan naar de website bergenopzoom.nu.
Zie in het bijzonder: https://bergenopzoom.nu/kunst_en_cultuur/
Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief.
Ons thema ook voor 2023 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet