Arsis

Januari 2024 activiteiten:

- Vastenavond expositie in Galerie Arsis, “botter tege de zolder” van 21 januari t/m 18 februari.
- Andere exposities

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

Namens het bestuur en ongetwijfeld ook namens alle aangesloten kunstenaars wensen wij jullie een gezond, creatief en in alle opzichten succesvol 2024.

Wij beginnen het nieuwe jaar met nieuw elan. Er zijn diverse werkgroepen bezig met plannen maken. Aan de agenda voor dit jaar op onze website kan je al zien dat wij weer een aantal mooie exposities gepland hebben en ook paar bijzondere zoals onze eerstvolgende, de Vastenavond expositie.

Als vooraankondiging, de expositie van kunstenaar Jan Wessendorp. Mede oprichter van Arsis en een belangrijke Bergse kunstenaar. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt aan een grote overzichtstentoonstelling waaraan op verschillende momenten Markiezenhof, Galerie Lukisan en Arsis deel-exposities gaan organiseren. Dit zal tussen april en juni zijn. Wij komen daar nog uitgebreid op terug.

Andere exposities zijn die bij CuMaWo in Wouw.

In Hulst houdt Arsis aangesloten kunstenaar Christine Veraart nog steeds een overzichtsexpositie samen met een aantal andere kunstenaars. Deze is verlengd en is te bezoeken t/m 28 januari. De reis waard ook omdat Hulst een mooi stadje is.

Vastenavond expositie in Galerie Arsis, "botter tege de zolder"
21 januari t/m 18 februari.

Vastenavond expositie in Galerie Arsis, "botter tege de zolder" van 21 januari t/m 18 februari.
Vanaf 21 januari kunt u een unieke carnaval/vastenavend expositie ‘botter tege de zolder’ bezoeken, gewijd aan het unieke vastenavend feest in Bergen op Zoom. Met 11+1 bijzondere, regionale en nationale kunstenaars die hun eigentijdse visie op dit feest laten schijnen, beloven wij u een boeiende reis door verschillende kunstvormen. De Arsis Galerie staat open voor gratis bezoek op vrijdag en zaterdagen.

Meer lezen

Andere exposities, buiten Arsis.

Verlengd tot en met 28 januari

In Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) wordt een overzicht gegeven van het werk van Christine van de afgelopen jaren.
Ze was al bekend van haar 3D werk met rubber en/of handgemaakt vilt. Inmiddels heeft ze haar werkvorm verder uitgebreid met bewerkt (vintage) textiel en foto’s verwerkt in collages. Een selectie is hiervan te zien in deze overzichtsexpositie in een van de ruimten van ART Hulst, naast Evelyn Künstler en Lutgard Wittocx, een extra reden om de reis te maken.

Een belangrijke recente serie van Christine is ‘Baren, zorgen troosten’. Hieraan is zij in 2018 begonnen. Door de veranderende politieke inzichten realiseerde zij zich hoe allerlei verworven rechten zouden kunnen veranderen als ook dat hier een andere politieke wind ging waaien. Dat haar dat persoonlijk zou kunnen raken, dat gender en politiek meer met elkaar verweven zijn dan ze dacht. Ook in Nederland wint het populisme terrein.
Zij reflecteert daarop en dat werk is ook te zien in deze expositie naast nog veel ander werk.

Arsis is zoals gezegd druk bezig om nieuwe initiatieven te ontplooien. In de komende nieuwsbrieven komen we daar graag mee voor de dag.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
TIP: In Bergen op Zoom gebeurt nog meer op o.a. cultureel gebied. Zaken waaraan wij vanuit Arsis geen aandacht kunnen geven, maar die misschien wel interessant voor de lezers van deze nieuwsbrief zijn.
Daar is tegenwoordig een website en app voor die de actuele evenementen, exposities etc. meldt. Dit is primair gericht op de stad Bergen op Zoom. Wil je meer algemeen op de hoogte blijven van alles wat in Bergen op Zoom wordt georganiseerd, ga dan naar de website bergenopzoom.nu.
Zie in het bijzonder: https://bergenopzoom.nu/kunst_en_cultuur/
Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief.
Ons thema ook voor 2024 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet