Arsis

Februari 2024 activiteiten:

- Vastenavond expositie in Galerie Arsis, “botter tege de zolder” van 21 januari t/m 18 februari.
Weef-sta-ga –een grote stap- van 29 februari t/m 23 maart
- Andere exposities

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

De kop is er af zoals het heet. Inmiddels zijn we halverwege de Vastenavond expositie. Die op veel bezoekers mag rekenen en ook speciale gasten.

De kleuters van De Krabbenkooi kregen daarmee een leuke middag (naast standaard openingstijden is het bijna altijd mogelijk om op afspraak op andere momenten een expositie te bezoeken)
Als vooraankondiging, de expositie van kunstenaar Jan Wessendorp. Mede oprichter van Arsis en een belangrijk Bergse kunstenaar. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt aan een grote overzichtstentoonstelling waarbij op verschillende momenten Markiezenhof, Galerie Lukisan en Arsis deel-exposities gaan organiseren. Dit zal tussen april en juni zijn. Wij komen daar nog uitgebreid op terug.

Eind februari staat de volgende expositie op het programma. Zie hieronder de aankondiging. Verder een aantal exposities in de regio waar we graag uw aandacht voor vragen.

Vastenavond expositie in Galerie Arsis, "botter tege de zolder"
21 januari t/m 18 februari.

Vastenavond expositie in Galerie Arsis, "botter tege de zolder" van 21 januari t/m 18 februari.
Vanaf 21 januari kunt u een unieke carnaval/vastenavend expositie ‘botter tege de zolder’ bezoeken, gewijd aan het unieke vastenavend feest in Bergen op Zoom. Met 11+1 bijzondere, regionale en nationale kunstenaars die hun eigentijdse visie op dit feest laten schijnen, beloven wij u een boeiende reis door verschillende kunstvormen. De Arsis Galerie staat open voor gratis bezoek op vrijdag en zaterdagen.

Meer lezen

Weef – sta - ga
-een grote stap-
29 februari t/m 23 maart 2024.

Weef – sta - ga – een grote stap. 29 februari t/m 23 maart 2024.
Deelnemende kunstenaars:  Juni Kusumanto, Lia Reijnders, Hella Sluyters, Marion Vriens, Irene Weug. Opening/preview: 29 februari 2024 om 20.00 uur   Met een performance van Irene Weug.  Wat deze kunstenaars bindt, is de manier van werken en hun maatschappelijke betrokkenheid bij de mens en de natuur. Het proces om tot een kunstwerk te komen is voor hen een zoektocht die bijna belangrijker is dan het …

Meer lezen

Andere exposities, buiten Arsis.

Kunstkamer, Ko de Krom - Tweewas
24 februari - 16 maart

Arsis is druk bezig om nieuwe initiatieven te ontplooien. In de komende nieuwsbrieven komen we daar graag mee voor de dag. Kijk ook op onze website hiervoor.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
TIP: In Bergen op Zoom gebeurt nog meer op o.a. cultureel gebied. Zaken waaraan wij vanuit Arsis geen aandacht kunnen geven, maar die misschien wel interessant voor de lezers van deze nieuwsbrief zijn.
Daar is tegenwoordig een website en app voor die de actuele evenementen, exposities etc. meldt. Dit is primair gericht op de stad Bergen op Zoom. Wil je meer algemeen op de hoogte blijven van alles wat in Bergen op Zoom wordt georganiseerd, ga dan naar de website bergenopzoom.nu.
Zie in het bijzonder: https://bergenopzoom.nu/kunst_en_cultuur/
Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief.
Ons thema ook voor 2024 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet