Arsis

Maart 2024 activiteiten:
- Weef-sta-ga –een grote stap- van 29 februari t/m 23 maart
- Hommage Jan Wessendorp 16 maart t/m 30 juni

- Arsis Kunstmarkt met Pasen op 29, 30, 31 maart en 1 april
- Andere exposities

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

De eerste lentebodes zijn al weer zichtbaar, al was het maar op cultureel gebied. We kunnen namelijk een paar mooie exposities aankondigen.

Pasen is vooral ook een lentebode en dat vieren wij mede door een kunstmarkt te organiseren waar 20 kunstenaars laten zien wat ze aan kunstwerken hebben gemaakt en dat is dan ook nog eens te koop..

Eind deze week op 29 februari start de volgende expositie in Galerie Arsis. De Opening/preview is dan om 20.00 uur met een performance van Irene Weug. De dagen / weken erna kan je de expositie van de samenwerkende kunstenaars komen bekijken.

23 jaar geleden werd Arsis opgericht door een aantal kunstenaars. Jan Wessendorp was een van hen. Jan Wessendorp is een bekend Bergen op Zoomse kunstenaar. Nu hij de 80 jaar gepasseerd is, hebben een 3-tal organisaties, Markiezenhof, Galerie Lukisan en Galerie Arsis de handen ineengeslagen om gezamenlijk een hommage-expositie samen te stellen.
Vanaf 16 maart bij Markiezenhof en Lukisan, in juni bij Arsis worden vele van zijn werken geëxposeerd. Er is ook een speciale website waarin ruim 500 werken van Jan zijn te zien. Een digitale catalogus met nog vele extra's zoals video's over en met de kunstenaar. Veel kunstwerken zijn ook te koop. De website is vanaf 15 maart te bezoeken.

Kortom, op cultureel gebied is er weer veel te doen. Nu het weer (hopelijk) meer lenteachtig wordt, een mooie reden om naar de binnenstad van Bergen op Zoom te komen, een expositie te bezoeken en daarna op één van de vele terrassen te genieten van de dan hopelijk schijnende lentezon.


Wie weet komen we elkaar dan tegen.

Weef – sta - ga
-een grote stap-
29 februari t/m 23 maart 2024.

Weef – sta - ga – een grote stap. 29 februari t/m 23 maart 2024.
Deelnemende kunstenaars:  Juni Kusumanto, Lia Reijnders, Hella Sluyters, Marion Vriens, Irene Weug. Opening/preview: 29 februari 2024 om 20.00 uur   Met een performance van Irene Weug.  Wat deze kunstenaars bindt, is de manier van werken en hun maatschappelijke betrokkenheid bij de mens en de natuur. Het proces om tot een kunstwerk te komen is voor hen een zoektocht die bijna belangrijker is dan het …

Meer lezen

Een eervolle hommage aan Jan Wessendorp: 'Lichtende Grenzen' expositie vanaf 16 maart - Eerst in Galerie Lukisan en Markiezenhof, in juni in Galerie Arsis.

Een eervolle hommage aan Jan Wessendorp: 'Lichtende Grenzen' expositie vanaf 15 maart
Bergen op Zoom verwelkomt een bijzondere gelegenheid die zowel lokale als internationale kunstliefhebbers zal aanspreken: de "Lichtende Grenzen" expositie, een hommage aan de getalenteerde Bergense kunstenaar Jan Wessendorp. Geboren in 1940 in Soerabaja, Nederlands-Indië, heeft Jan Wessendorp een leven van uitdagingen en inspiratie gekend. Zijn kunst, doordrenkt van zijn persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn zoektocht naar identiteit, …

Meer lezen

Arsis Kunstmarkt met Pasen. Te houden op 29 ,30, 31 maart en 1 april.

Een gezellige kunstenaarsmarkt in het lange paasweekend dagelijks van 13.00 – 17.00 uur.

U vindt hier een markt met 20 kunstenaars die sieraden, zeefdrukken, schilderijen, beelden en nog veel meer laten zien en te koop aanbieden.

Een goed moment om heerlijk te struinen langs de kraampjes en een klein of een groter werk te kopen voor je zelf of als cadeau.

Andere exposities, buiten Arsis.

Kunstkamer, Ko de Krom - Tweewas
24 februari - 16 maart

Arsis is druk bezig om nieuwe initiatieven te ontplooien. In de komende nieuwsbrieven komen we daar graag mee voor de dag. Kijk ook op onze website hiervoor.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
TIP: In Bergen op Zoom gebeurt nog meer op o.a. cultureel gebied. Zaken waaraan wij vanuit Arsis geen aandacht kunnen geven, maar die misschien wel interessant voor de lezers van deze nieuwsbrief zijn.
Daar is tegenwoordig een website en app voor die de actuele evenementen, exposities etc. meldt. Dit is primair gericht op de stad Bergen op Zoom. Wil je meer algemeen op de hoogte blijven van alles wat in Bergen op Zoom wordt georganiseerd, ga dan naar de website bergenopzoom.nu.
Zie in het bijzonder: https://bergenopzoom.nu/kunst_en_cultuur/
Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief.
Ons thema ook voor 2024 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet