Arsis

April 2024 activiteiten:
- Arsis Kunstmarkt met Pasen op
29, 30, 31 maart en 1 april

- Duo expositie Frank Matthijssen en Karin van der Looij
5 t/m 28 april

- Arsis middag over artificial intelligence op zondag 7 april om 15:00 uur.
- Hommage Jan Wessendorp 16 maart t/m 30 juni

- Andere exposities

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

We zijn ons weer aan het opmaken voor een mooi lente seizoen. Al moet je nog wel wat fantasie hebben als je vandaag naar buiten kijkt. Miezer en nog behoorlijk fris.
Toch gaan we naar de lente toe en wordt het weer fijn activiteiten ontplooien.
Maar ook om bijvoorbeeld een mooi kunstwerk aan te schaffen, zodat je kamer ook wat extra's krijgt.

Daarvoor is onze paas kunstmarkt de ideale gelegenheid. Met Pasen zijn in onze galerie 20 kunstenaars met hun werk aanwezig. Niet alleen om naar te kijken maar vooral ook om u de kans te bieden een mooi kunstwerk te vinden om uw huis of werkplek op te vrolijken.

Daarna, vanaf 5 april, start de volgende expositie in Galerie Arsis. Tot 28 april kan je op de bekende openingstijden genieten van 2 gepassioneerde kunstenaars.
De expositie wordt door de Bergse wethouder van cultuur Letty Demmers officieel geopend op Zondag 14 April om 15.00 uur.

De komende maanden kan je nog steeds genieten van de hommage expositie van mede Arsis oprichter Jan Wessendorp.

Zijn werken zijn te zien in het Markiezenhof en bij Galerie Lukisan en in juni bij Arsis. Er is ook een speciale website waarin ruim 500 werken van Jan zijn te zien. Een digitale catalogus met nog vele extra's zoals video's over en met de kunstenaar. Veel kunstwerken zijn ook te koop.


Als Arsis bespreken wij graag ook culturele ontwikkelingen of bv spraakmakende kunstenaars. Deze maand houden wij een avond waarbij we met elkaar, na een inleiding praten over de invloed van AI (artificial intelligence) op de kunst. Iedereen die hiernaar nieuwsgierig is, is welkom.

Kortom, op cultureel gebied is er weer veel te doen. Nu het weer (hopelijk) meer lenteachtig wordt, een mooie reden om naar de binnenstad van Bergen op Zoom te komen, vooral dan een expositie te bezoeken en daarna op één van de vele terrassen te genieten van de dan hopelijk schijnende lentezon.


Wie weet komen we elkaar dan tegen.

Arsis Kunstmarkt met Pasen.

Een gezellige kunstenaarsmarkt in het lange paasweekend dagelijks van 13.00 – 17.00 uur.

U vindt hier een markt met 19 kunstenaars die sieraden, zeefdrukken, schilderijen, beelden en nog veel meer laten zien en te koop aanbieden.

Een goed moment om heerlijk te struinen langs de kraampjes en een klein of een groter werk te kopen voor je zelf of als cadeau.

Tentoonstelling Frank Matthijssen en Karin van der Looij - 5 t/m 28 april.

Tentoonstelling Frank Matthijssen en Karin van der Looij - 5 t/m 28 april.
Gedurende de maand april houden Frank Matthijssen en Karin van der Looij gezamenlijk een expositie in Galerie Arsis. Frank figuratief en verhalend, Karin abstract en tintelend van kleur. Frank was altijd al gebiologeerd door de prachtige schilderijen van de impressionisten en de Haagse School en besloot op wat latere leeftijd toch het verlangen om zelf te kunnen schilderen op …

Meer lezen
Inleidende middag over AI in de kunst. Zondag 7 april, 15:00 uur.
AI (artificiële intelligentie, kunstmatige intelligentie). Denk je bij deze term, ‘wat is dat’ of ‘hier zou ik wel meer van willen weten’ en ‘wat betekent het voor mij’ kom dan naar de Arsis middag. Maarten van ’t Hof en Wim van Gastel delen hun kennis en hoe je AI zelf kan toepassen. Maar misschien gebruik je het zelfs al zonder het te weten …

Meer lezen

Een eervolle hommage aan Jan Wessendorp: 'Lichtende Grenzen' expositie vanaf 16 maart - Eerst in Galerie Lukisan en Markiezenhof, in juni in Galerie Arsis.

Een eervolle hommage aan Jan Wessendorp: 'Lichtende Grenzen' expositie vanaf 15 maart
Bergen op Zoom verwelkomt een bijzondere gelegenheid die zowel lokale als internationale kunstliefhebbers zal aanspreken: de "Lichtende Grenzen" expositie, een hommage aan de getalenteerde Bergense kunstenaar Jan Wessendorp. Geboren in 1940 in Soerabaja, Nederlands-Indië, heeft Jan Wessendorp een leven van uitdagingen en inspiratie gekend. Zijn kunst, doordrenkt van zijn persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn zoektocht naar identiteit, …

Meer lezen

Andere exposities, buiten Arsis.

Kunstkamer, Ko de Krom - Michael van Kekem
23 maart- 13 april

Michael van Kekem (1985) woont op Sint-Annaland en heeft zijn atelier in Rotterdam. Hij is illustratief ontwerper en graficus. Naast werken in opdracht voor diverse klanten, maakt hij veel persoonlijk en autonoom werk.
Dit uit zich bijvoorbeeld in een grafische print of een zelf gepubliceerde bundel waar hij poëtische teksten gecombineerd met beeld.
Vaak is hij te vinden op designmarkten, exposeert hij regelmatig en geeft hij cursussen en workshops in diverse technieken.
Voor de expositie bij de KunstKamer is er een selectie van werken gemaakt van de afgelopen jaren.
Arsis organiseert regelmatig middagen en avonden. Ook worden er excursies georganiseerd. Voor het vieren van onze passie voor kunst en cultuur, organiseren we een buitengewone dagexcursie naar het Watou kunstenfestival op woensdag 10 juli 2024. In de volgende nieuwsbrief hopen wij met de details te kunnen komen. Maar heb je belangstelling reserveer dan in ieder geval vast de datum.

We wensen jullie weer veel genoegen en inspiratie bij genoemde activiteiten.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.
TIP: In Bergen op Zoom gebeurt nog meer op o.a. cultureel gebied. Zaken waaraan wij vanuit Arsis geen aandacht kunnen geven, maar die misschien wel interessant voor de lezers van deze nieuwsbrief zijn.
Daar is tegenwoordig een website en app voor die de actuele evenementen, exposities etc. meldt. Dit is primair gericht op de stad Bergen op Zoom. Wil je meer algemeen op de hoogte blijven van alles wat in Bergen op Zoom wordt georganiseerd, ga dan naar de website bergenopzoom.nu.
Zie in het bijzonder: https://bergenopzoom.nu/kunst_en_cultuur/
Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief.
Ons thema ook voor 2024 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet