Arsis
Schermafbeelding 2020-01-31 om 15.33.19
Beste belangstellende voor het M5 project,

Het aantal aangeleverde kunstwerken is weer geweldig. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er 83 kunstwerken aangeleverd. De jury zal het zwaar krijgen.

U kunt zich nog aanmelden op de site (zie stappenplan hieronder) en uw kunstwerk inleveren. Sluiting is absoluut maandagochtend (5/10) 10:00 uur. Daarna gaan wij het fysiek inleveren administratief voorbereiden.

Wil je niet meedoen, dan blijft je adres bewaard. Over al ongeveer een jaar is er al weer de volgende editie. Wellicht gaat het dan wel lukken. (wil je geen toekomstige mails meer kun je je uitschrijven. Zie helemaal onderaan deze mail.

Mocht je wel mee willen doen, maar nog niet hebben ingestuurd, je hebt nog de rest van dit weekend. Maandag gaan we het inleveren op vrijdag, zaterdag en zondag (9,10 en 11 oktober) voorbereiden. Je moet voor het inleveren wel een afspraak maken via dezelfde site waar je ook je kunstwerken digitaal aanlevert. Dit ivm Covid maatregelen. Er mogen niet meer dan 2 kunstenaars tegelijk hun kunstwerken komen aanleveren.

We herhalen hier nog een keer de digitale aanlever instructies. Dit digitale aanleveren is het formele aanleveren voor de expositie.

Het inleveren.

U kunt dus uw kunstwerken aanleveren op ons digitale platform. Dit is de tweede stap op weg naar deelname aan de expositie. (Uw vrijblijvende aanmelding was de eerste stap.) De derde stap is begin oktober ze ook fysiek inleveren. Dit is enkel en alleen op afspraak op 9,10 en 11 oktober.

Het adres van het digitale platform is:
https://bergenopzoom-expo.art
Deze website is gemaakt als een voor iedereen toegankelijke catalogus van de exposities. Bij de kunstwerken in de exposities zal een QR-code komen die verwijst naar de pagina van het kunstwerk op deze website. Daar kan men dan ook doorklikken naar gegevens over de kunstenaar die u ook in kunt voeren.
Het is de bedoeling dat u uiterlijk 4 oktober uw kunstwerk hebt aangeboden. Mocht uw kunstwerk dan nog niet klaar zijn, neem dan contact met ons op.
In tegenstelling tot de vorige expositie zal nu de jury alleen oriënterend kijken naar de inzendingen. De echte jurering zal later plaatsvinden van fysiek aanwezige kunstwerken. Hierover komt begin oktober nader bericht.
De kunstenaars die bij de vorige expositie hun gegevens hebben ingevuld moeten dat weer opnieuw doen. Technisch op de achtergrond is het een nieuwe website dus alle informatie van Lage Landen is gewist.
Hoe werkt het? Het gaat in een aantal stappen: (bij 90% van de gebruikers ging het vlekkeloos, mits je maar de instructies goed volgt)

Stap 1.
U dient een inlog account aan te maken.
Ga naar de website, lees de tekst op de openingspagina en kies in het menu "Aanmelden voor deelname".
Daar vult u alle relevante informatie in. Waar een sterretje bij staat is verplicht.
U ziet ook welke items zichtbaar zullen zijn voor de bezoekers van de website. Denk ook aan een voor bezoekers relevante omschrijving over uw kunstenaarschap. Dit moet dus NIET gaan over uw kunstwerk maar over u zelf. Wat wilt u dat de bezoeker weet over u.
Omdat wij u uitnodigen krijgt u een uitnodigingscode. Door deze in te vullen krijgt u gelijk na aanmelden toegang tot de website. (via email met wachtwoord). Zonder deze code moet ik uw aanmelding goedkeuren. Dit is een beveiliging tegen misbruik.

De code is: M5-KoeleWateren

Nadat u dit heeft ingevuld, moet u de plaatjes voor de beveiliging kiezen om robot invoer te voorkomen.
Lees ook de voorwaarden voor deelname.
Na invulling krijgt u door op de registreren button te klikken een email. Als u die niet krijgt binnen ongeveer.1 minuut dan is meestal de mail afgevangen door uw spamfilter, dus kijk daar eerst. Als hij daar niet is, probeer dan opnieuw aan te melden. Als het dan nog niet lukt, neem dan contact met ons op.

Stap 2.
In de mail vindt u een tijdelijk wachtwoord. U kunt nu inloggen via de inloggen menu keuze of via de link in de mail.
U moet nu een nieuw wachtwoord aanmaken.
Dat moet een sterk en moeilijk te raden wachtwoord zijn.
Onderaan ziet u hoe het systeem de sterkte waardeert. U kunt niet verder tot het moment dat het systeem uw wachtwoord als sterk classificeert.
Is dat gelukt, dan kunt u naar stap 3.

Stap 3
Aanleveren kunstwerk of kunstwerken.
Als u bent ingelogd, ziet u een menu met de optie "Kunstwerken insturen".
U krijgt een formulier waar u een omschrijving van het kunstwerk kunt geven en een zo goed mogelijke foto kunt meesturen.

Een paar verzoeken.
Probeer een goede titel aan uw kunstwerk (mee weglaten) te geven. Als u het “geen titel” geeft, en veel kunstenaars doen dat, dan wordt het lastig duiden in de catalogus. Ik moet ze dan handmatig (ze weglaten) allemaal een volgnummer geven om o.a. de QR-code uniek te laten zijn.
Maak geen Album aan. De gebruikte software geeft mij niet de mogelijkheid om deze vraag te blokkeren.
Dan nog een belangrijk verzoek.
Indien u een kunstwerk aanlevert voor de reflectie expositie, geef dit dan aan bij de beschrijving. Wij gebruiken dit om straks een apart item voor de reflectie expositie te maken waarbij het kunstwerk naast het kunstwerk te zien is dat de inspiratiebron is.
Dus svp de eerste zin in de beschrijving ongeveer als volgt invoeren:
“Dit kunstwerk is voor de inspiratie expositie. Het is geïnspireerd op het kunstwerk [titel van origineel].”
Daarna kunt u dan een toelichting geven op uw kunstwerk.

Algemeen
U dient voor elk kunstwerk dat u inlevert een formulier met foto van het kunstwerk in te leveren.
U kunt maar 1 foto per aangeleverd kunstwerk inleveren.
Gebruik een foto met een zo goed mogelijke kwaliteit en een zo hoog mogelijke resolutie.
Bedenk dat dit een catalogus is die de bezoeker ook na bezoek misschien nog gaat bekijken.
Wij zullen ook aangeven dat elk kunstwerk in principe te koop is en als iemand dat wenst, hij/zij contact moet opnemen met de kunstenaar. Wij gaan daar als Arsis niet tussen zitten.

Stap 4
U kunt na inleveren via de Galerie optie in het menu zien hoe uw inzending over komt. Mocht u nog iets willen wijzigen, als u ingelogd bent en u klikt op de foto van uw inzending krijgt u alles te zien wat u heeft ingevoerd en ook de optie om nog eea aan te passen.

Stap 5
Kijk ook bij het Deelnemende kunstenaars menu of uw persoonlijke informatie goed overkomt.
Door te kiezen voor “Mijn gegevens bewerken” kunt u dit nog aanpassen.


Stap 6
Log in als u dat nog niet bent en maak een afspraak voor fysiek aanleveren van uw kunstwerken. Lees de instructie goed door.

Bij problemen kunt u contact opnemen met de organisatie die dan zal zien hoe we u kunnen helpen. Dat kan via reply/beantwoorden van deze mail. Graag dan een omschrijving van het probleem waar u tegenaan liep.

Veel succes, wij zien uw inzending graag tegemoet.

Deelnemende kunstenaars zijn nu te zien op de catalogus website.

Bij onduidelijkheid...

Mocht u verder nog vragen hebben: m5expositie@arsis-boz.nl
Tot zover deze nieuwsbrief. Als er weer eea te melden is, krijgt u de volgende.

Vorige nieuwsbrieven (Alle, ook niet voor dit project) vindt u hier.

Mocht u verder nog vragen hebben: m5expositie@arsis-boz.nl.
Wie is Arsis kunst en sociëteit
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar.
Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan.
Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.

Bij Arsis zijn 45 kunstenaars aangesloten.

Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website.

Meer van ons weten....

facebook website