Arsis

In deze nieuwsbrief:

  • Van het bestuur;

  • Expositie van korte films van Dudink & Luijkx op 24/10 en 15/10/2020;

  • Voortgang onze deelname aan expositie Koele Wateren in o.a. het Markiezenhof.

Van het Bestuur.


Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

Met deze nieuwsbrief wijzen wij u nog even op onze activiteiten in de komende paar weken.

Wij zijn blij dat we in deze bijzondere tijd toch een expositie aan kunnen kondigen. Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober is er in onze ruimte aan de Kastanjelaan een bijzondere expositie met filmpjes van het duo Dudink en Luijkx. Wij hebben overleg gevoerd met de gemeente en hebben toestemming gekregen dit, onder strikte voorwaarden, te mogen exposeren. Zie verder in deze nieuwsbrief.
En onze deelname aan de M5 expositie Koele Wateren is goed op weg om weer een succesvolle bijdrage te gaan leveren aan de totale expositie. We hebben van kunstenaars uit binnen- en buitenland ruim 100 kunstwerken mogen ontvangen. De jury heeft inmiddels een selectie gemaakt. We mogen op 2 locaties exposeren. De ene is de Tuinkamer van het Markiezenhof. Daar exposeren wij gedurende de gehele duur van de expositie. Daarnaast gaan we in een leegstaande winkel aan het Zuivelplein 5 ook een groot aantal van de ingezonden kunstwerken exposeren. De komende weken worden beide exposities opgebouwd zodat wij vanaf 10 november klaar zijn voor uw bezoek, mits natuurlijk Covid-19 geen roet in het eten gooit. Sowieso zullen er beperkingen zijn.
In de volgende nieuwsbrief komen we hier op terug.Ons thema voor dit jaar:

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.

Expositie van korte films van Dudink & Luijkx op 24/10 en 15/10/2020.

Expositie van korte films van Dudink & Luijkx op 24/10 en 15/10/2020.
Op 24 oktober en 25 oktober 2020 wordt er in onze ruimte aan de Kastanjelaan 160 een expositie georganiseerd van de korte films gemaakt door het duo Dudink en Luijkx. Vanwege de Covid-19 situatie zijn er, in overleg ook met de gemeente, strikte regels verbonden aan het bezoeken van de expositie. Zo is het aantal mensen dat tegelijkertijd deze expositie …

Meer lezen

Korte Update over onze deelname aan Koele Wateren

Schermafbeelding 2020-01-31 om 15.33.19
Wij zijn goed op weg richting weer een mooie expositie parallel aan de expositie van Rijksmuseum stukken in het Markiezenhof. De kunstwerken zijn geselecteerd, rest ons nog het inrichten van de exposities. In de Tuinkamer van het Markiezenhof zullen wij 14 kunstwerken speciaal gemaakt voor deze expositie en in lijn met het thema gaan exposeren. Een jury heeft de afgelopen …

Meer lezen

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 40 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl