Arsis

Fotomanifestatie Water.
Expositie van 3 t/m 26 september 2021, georganiseerd door FoBoz, met in Galerie Arsis: Joel Tjintjelaar, Louis Sauter, Frank van Es en Rem van den Bosch.

GERAAKT.
11 en 12 september 2021 in Gebouw-D Cort Heyligers Kazerne

EEN SCHITTEREND ONGEMAK
4 t/m 26 september in De Nispenhoeve in
Prinsenbeek

Vooraankondiging

Jan van Scorel,
Het Culturele Netwerk van...
15 oktober 20:00 uur Galerie Arsis.
Avond over deze schilder door Gaila Jehoel. Georganiseerd samen met Boekhandel Quist.

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

De zomervakantie is voorbij en het bruist van allerlei kunst initiatieven. In deze nieuwsbrief de voornaamste waaraan Arsis of Arsis kunstenaars deelnemen en ons bekend zijn.
Inmiddels zijn wij ook bezig met de voorbereiding voor de volgende samenwerking met het Markiezenhof voor de M5 expositie met werken van het Rijksmuseum in april volgend jaar. Kunstenaars kunnen zich nog steeds opgeven als mogelijke deelnemer aan deze expositie.

Hoe dan ook, wij hopen door onze activiteiten bij te dragen aan een kunstzinnig najaar.

Arsis Bestuur.

Fotomanifestatie Water.

Fotomanifestatie Water. Expositie van 3 t/m 26 september 2021, georganiseerd door FoBoz, met in Galerie Arsis: Joel Tjintjelaar, Louis Sauter, Frank van Es en Rem van den Bosch.
In tegenstelling tot wat op de folder staat, is de expositie in Galerie Arsis al te bezoeken.

Jaarlijks organiseert FoBoZ een foto expositie met een thema. Dit jaar is het Water. Daaraan doen zowel fotoclubs als professionele fotografen en kunstenaars mee. Er is ook een fotowedstrijd voor de jeugd tot en met de leeftijd van 14 jaar. Inlever datum is inmiddels verstreken.De resultaten worden op verschillende plaatsen in Bergen op Zoom geëxposeerd waaronder Galerie Arsis. Locaties - …

Meer lezen

GERAAKT

poster (2)
CPO De Compagnie gaat gebouw D van de Cort Heyligers Kazerne openstellen op de Kunst in de monumentendagen, 11 en 12 september (tussen 10.00 en 16.00 u). Maar liefst 7 kunstenaars zullen in de expositie “Geraakt” hun werk tonen. Na jaren van leegstand gaat het voormalige kazernegebouw getransformeerd worden naar appartementen. De samenwerking met de kunstenaars geeft iedereen de kans …

Meer lezen

Een schitterend ongemak, 4 t/m 26 september in De Nispenhoeve in Prinsenbeek

Expositie Princenbeek 2
Van 4 tot en met 26 september tonen vier in vriendschap verbonden beeldend kunstenaars werken in de Vlaamse schuur van De Nispenhoeve in Prinsenbeek.
Arsis kunstenaar Christine Veraart met daarnaast John van Kooten uit Bergen op Zoom, Victor van de Lande en Marcel van Tienen van het eiland Tholen presenteren schilderijen, tekeningen en objecten van hergebruikte en bijzondere materialen.
De officiële opening is op zondag 5 september om 14.30 uur en zal worden verzorgd door René Bastiaanse. René is een bekende Brabantse televisiepresentator van het programmma “De wandeling”. Als historicus, auteur, voormalig directeur van het museum ‘t Markiezenhof en als de rijksarchivaris van Noord-Brabant zal René een passende en inspirerende introductie verzorgen voor de nieuwe tentoonstelling.

De kunstenaars zullen op de weekeinddagen ook zelf aanwezig zijn. Tijdens de tentoonstelling worden er muziekoptredens, lezingen en kunstzinnige dialogen verzorgd.
Informatie kunt u vinden op www.culinart.nl.
Zie ook BNdeStem artikel

De Nispenhoeve
Beekstraat 76
4841 GD Prinsenbeek

Openingstijden op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur.
Zoals altijd zijn de kunsttentoonstellingen in De Nispenhoeve gratis toegankelijk.
Vooraankondiging
Jan van Scorel, Het Culturele Netwerk van... 15 oktober 20:00 uur. Avond over deze schilder door Gaila Jehoel. Georganiseerd samen met Boekhandel Quist.

Jan_van_Scorel_by_Anthonis_Mor_van_Dashorst
Op deze avond, wordt het boek over deze belangrijke schilder, kanunnik, ondernemer en kosmopoliet besproken in Galerie Arsis door de auteur Gaila Jehoel. Zij komt uit Bergen op Zoom en is als universitair docent verbonden aan de master Kunst, Markt & Connaisseurschap van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze studeerde aan drie kunstacademies en behaalde twee universitaire masters alvorens zich voor haar doctoraat te verdiepen in het netwerk van Jan van Scorel.

Locatie
Galerie Arsis, Zuivelplein 5
Entree € 7,50 (opbrengst entree is voor Arsis)
Aanvang 20:00uur
Kaarten te verkrijgen bij Boekhandel Quist.

Meer informatie in onze volgende nieuwsbrief.
Schermafbeelding 2021-07-12 om 00.02.17
In het voorjaar van 2022 landt naar verwachting de volgende editie van het M5 project, Hoge Luchten, in Bergen op Zoom.
Van 2 april t/m 24 juni 2022 is deze te zien in het Markiezenhof.

Wij hebben weer plannen voor ten minste een parallel expositie. Er vanuit gaand dat wij dan nog steeds de beschikking hebben over onze Arsis Galerie aan het Zuivelplein 5.
We moeten nog nadere uitwerking er aan geven.
Of er ook andere exposities komen zal allemaal in het najaar worden bepaald.

Kunstenaars kunnen zich weer opgeven bij ons. Dat is uiteraard net als de voorgaande keren vrijblijvend. U spreekt uw intentie uit om mee te doen. De exacte regels volgen dit najaar en via de nieuwsbrief voor deelnemers.

Bent u kunstenaar meldt u dan aan als potentiële deelnemer.
Zijn er kunstenaars in uw omgeving die ook mee willen doen, wij staan open voor alle kunstenaars die zich aanmelden.

AANMELDEN OP: m5expositie@arsis-boz.nl of via het formulier op de website. (De website is nog niet bijgewerkt. Dat zal de komende weken gebeuren. Het formulier is gewoon te gebruiken.)

Voor de goede orde, aanmelden is vrijblijvend.

Ons thema voor 2020 was

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en dat houden wij nog maar even aan

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 40 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl