Arsis

“Tussen verbeelding en werkelijkheid” acrylschilderijen van Janneke Rottier uit Goes in onze galerie in oktober.

Jan van Scorel,
Het Culturele Netwerk van...
15 oktober 20:00 uur Galerie Arsis.
Avond over deze schilder door Gaila Jehoel. Georganiseerd samen met Boekhandel Quist.

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

In deze nieuwsbrief de aankondiging van een nieuwe expositie in onze galerie. Verder zijn we heel blij dat wij samen met Boekhandel Quist een lezing over een bijzondere Nederlander die in zijn tijd veel heeft betekend kunnen aanbieden. Naar wij hopen is dit de eerste van vele lezingen in de toekomst.
Wij zijn ook bezig met de voorbereiding voor de volgende samenwerking met het Markiezenhof voor de M5 expositie met werken van het Rijksmuseum in april volgend jaar. Kunstenaars kunnen zich nog steeds opgeven als mogelijke deelnemer aan deze expositie. Inmiddels staat de teller op 45 potentiële deelnemende kunstenaars.

Hoe dan ook, wij hopen door onze activiteiten bij te dragen aan een kunstzinnig najaar.

Arsis Bestuur.

“Tussen verbeelding en werkelijkheid” acrylschilderijen van Janneke Rottier uit Goes van 1 t/m 31 oktober 2021 in Galerie Arsis

“Tussen verbeelding en werkelijkheid” acrylschilderijen van Janneke Rottier uit Goes van 1 t/m 31 oktober 2021 in Galerie Arsis
Janneke Rottier: Met het landschap bezig zijn brengt mijn geest tot rust. Het is ook een manier om grip te houden op de verwarrende wereld waarin wij leven. De landschappen kunnen zowel onthullend als verhullend zijn. Het wordt aan de blik van de kijker overgelaten.
Verandering
Het landschap verandert continue. Hoe zal ons land er uitzien over 50 jaar? Zijn we …

Meer lezen

Jan van Scorel, Het Culturele Netwerk van... 15 oktober 20:00 uur. Avond over deze schilder door Gaila Jehoel. Georganiseerd samen met Boekhandel Quist. (Daar aanmelden, toegang € 7,50)

Jan van Scorel, Het Culturele Netwerk van... 15 oktober 20:00 uur. Avond over deze schilder door Gaila Jehoel. Georganiseerd samen met Boekhandel Quist.
Deze avond, georganiseerd samen met Boekhandel Quist, wordt het boek over deze belangrijke schilder, kanunnik, ondernemer en kosmopoliet besproken in Galerie Arsis door de auteur Gaila Jehoel. Zij komt uit Bergen op Zoom en is als universitair docent verbonden aan de master Kunst, Markt & Connaisseurschap van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze studeerde aan drie kunstacademies en behaalde twee universitaire masters alvorens …

Meer lezen
Ons thema voor 2020 was

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en dat houden wij nog maar even aan

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 40 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl