Arsis

Exposities Hoge Luchten:
Markiezenhof 3 april t/m 24 juli 2022;
Galerie Arsis 2 april t/m 1 mei 2022;
Bibliotheek BoZ 2 april t/m 24 juli 2022.

Schermafbeelding 2021-07-12 om 00.02.17
Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

Vanaf 03 april 2022 t/m 24 juli 2022 is in het Markiezenhof de expositie "Hoge Luchten, schatten uit het Rijks" te zien. Dit is de derde expositie in deze reeks. Alle keren organiseert Arsis een hierop aansluitende expositie, deels in het Markiezenhof, deels in onze eigen ruimte.
Daarnaast heeft kunstenaarsgroep DAAN zich hierbij aangesloten met een eigen expositie in de Bibliotheek van Bergen op Zoom.

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de voorbereiding van deze expositie.
Arsis heeft aan 4 personen die ervaring en kennis hebben van kunst en cultuur gevraagd ons te helpen om uit de 130 ingezonden kunstwerken een selectie te maken om te komen tot een expositie die verdeeld kon worden over 3 voor ons beschikbare locaties.
Dit selectie comité bestond uit:
Mevr. Margriet Burgers
Mevr. Liesbeth Geerts-Bogers
Mevr. Johanna Jacobs,
Dhr. Gerard de Kleijn
Deze hebben een waardering gegeven aan de aangeleverde kunstwerken waarmee Arsis vervolgens de exposities heeft ingedeeld.
De verdeling van de kunstenaars over de diverse locaties kunt u uit onderstaande folder halen.
Evenals de openingstijden.
buitenkantflyerB24mrt2hoge-luchten
binnenkant-24mrt2A-flyer

In de Grote Galerijzaal kunnen wij helaas maar beperkt open zijn. Arsis zorgt namelijk ook voor het suppoosten. Die expositie zal op vrijdagen, zaterdagen en zondagen te bezoeken zijn tussen 11:00 en 17:00 uur. Zoals gezegd u moet wel een toegangsbewijs hebben voor deze Hoge Luchten expositie.

De Tuinzaal is gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van het Markiezenhof.

De openingstijden in onze galerie zijn vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12:00 tot 17:00 uur.

De digitale catalogus van deze expositie kunt u hier bekijken: https://bergenopzoom.art.
M5 Tuinzaal panorama 2022

Opening

De opening is op 2 april 2022.

Die in het Markiezenhof is alleen voor genodigden.
De opening in onze galerie is om 17:00 uur en is vrij toegankelijk.

uitnodiging24mrt2.hoge luchten
daanlogo2

Al vijf jaar presenteert groep DAAN in de bibliotheek haar werk.
Groep DAAN werkt in het atelier van Aagje Pel en bestaat uit Danielle de Groot, Betty van der Bij, Jeanne de Rooij, Jenny Tramper en Aagje Pel. Eenmaal per maand komen ze een dag bij elkaar om elkaar te inspireren, uit te dagen en de grenzen te zoeken van het werken met papier. Dat blijkt grenzeloos te zijn, met papier kun je plakken, vlechten, snipperen, verhalen vertellen, emoties weergeven en nog veel meer.
Sinds twee jaar is groep DAAN zich aan het verwonderen over 'luchten' en zich te verbazen hoe lastig het is om in collagevorm luchten weer te geven.
Wat had je nodig om de afgelopen twee jaar je zinnen te verzetten en niet triest te worden van alle gebeurtenissen rondom?
Tijdschriften, scharen, lijm, oude posters van de Maagd en ruimte in jezelf om je te verdiepen.
Wat schilders vroeger en nu deden vertaalde groep DAAN met papier.

Afgelopen Corona jaren waren zwaar, de wereld werd kleiner dan klein, de bibliotheek was een tijd dicht maar juist het weten dat de huiskamer van Bergen op Zoom weer open zou gaan maakte dat groep DAAN bleef werken met een doel: het werk presenteren op de mooie ruime wanden van de bibliotheek, op een plek waar mensen binnenlopen en zich fijn voelen.
Ook dit jaar werd gebruik gemaakt van door de Corona ongebruikte posters van de Maagd, waardoor de groep werd uitgedaagd om groot werk te maken.
Heel veel naar de lucht kijken, wat is lucht moeilijk om te maken, wat is lucht mooi, wat is lucht steeds anders. Je kan er lang over praten, je kan papier gaan knippen, scheuren, verf en pastels gebruiken en dan ontstaat er een wereld gebaseerd op luchten. Voor ieder anders, voor Jeanne de vlieger in de lucht, voor Jenny de lucht boven Bergen op Zoom, voor Betty de luchten aan het strand, voor Danielle de droomwolk, voor Aagje een abstracte lucht. Samen maakte de groep twee verzamelcollages, een weergave van twee jaar onderzoeken.

De expositie is te bezichtigen van 1 april t/m 24 juli 2022 tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Route naar de diverse locaties.

Kaart-Route-M5
Ons thema ook voor 2022 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 40 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet