Arsis

Kunst activiteiten met Pasen:
Markiezenhof, Galerie Arsis en Atelier Ravel.

Beste kunstenaar / kunstliefhebber,

Wat gaan we doen met Pasen? Naar de meubelboulevard of gaan we naar een paar mooie exposities? En dan na afloop een terrasje pakken tegenover het Markiezenhof of op de Grote Markt. De weersverwachting voor het Paasweekend is gunstig. En de hier genoemde activiteiten zijn prima met de fiets te bereiken.

Zowel 1e als 2e Paasdag is het Markiezenhof open en zijn de Arsis exposities te bezoeken. Ook onze galerie aan het Zuivelplein is een deel van de middag open (na ca 13:15)

En wilt u eens in de keuken kijken van een aantal kunstenaars, dan is er een expositie gecombineerd met open atelier aan de Ravelstraat bij Atelier Ravel.

Schermafbeelding 2021-07-12 om 00.02.17

Markiezenhof en Arsis exposities Hoge Luchten.

M5 Tuinzaal panorama 2022

In het Markiezenhof heeft Arsis 2 ruimten met kunstwerken.

De Tuinzaal is gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van het Markiezenhof: 11:00-17:00 uur.
In de Grote Galerijzaal zijn ook een groot aantal kunstwerken te zien. U moet wel een toegangsbewijs hebben voor deze Hoge Luchten expositie.

Wij zijn als uitzondering ook op de beide Paasdagen open in onze Galerie.
Met iets afwijkende tijden.
Beide dagen vanaf ca 13:30 tot 17:00.

Wilt u meer weten, de digitale catalogus van deze expositie kunt u hier bekijken: https://bergenopzoom.art.

Zie ook onderstaande folder, daar ziet u waar een kunstwerken van welke kunstenaar te zien is. (De openingstijden zijn dus anders voor Pasen.)
buitenkantflyerB24mrt2hoge-luchten
binnenkant-24mrt2A-flyer

Open atelierdagen en expositie atelier Ravel, 16, 17 en 18 april. 11:00-17:00 uur.

Open atelierdagen en expositie atelier Ravel, 16, 17 en 18 april. 11:00-17:00 uur.
‘Atelier Ravel’ is een verzameling ateliers van schilders, schrijvers, fotografen en andere kunstenaars en Frisse Start. Hier hebben ook een aantal bij Arsis aangesloten kunstenaars hun atelier gevonden. Uniek, dat mag je daarmee atelier Ravel best noemen. Een van de best bewaarde geheimen van Bergen op Zoom. Nieuwsgierig geworden? Kom maar langs. Want op 16, 17 en 18 april exposeren …

Meer lezen

Tijdens de opening op zaterdag 16 april met muzikale begeleiding door Ruben en Rutger van Rompaey

197881047_232604415320024_3200217427547408736_n

De broers Ruben (drums & percussie) en Rutger van Rompaey (gitaar) zijn al geruime tijd actief binnen de jazz en wereldmuziek en geen onbekenden op internationale muziekpodia en bellydance festivals. Ruben van Rompaey maakte als artiest naam met zijn Eastern Expressions concept als specialist oriëntaalse ritmiek. Rutger van Rompaey is bekend als veelzijdig gitarist die Flamenco-roots feilloos combineert met stijlen als Fusion en ProgRock.
Andaluz is de naam van hun splinternieuwe project, gewijd aan de beroemde Zijderoute: een denkbeeldige, muzikale reis dwars door Centraal-Azië die van de oude naar de nieuwe zijderoutes voert en wordt uitgebeeld in moderne wereldmuziek. Onder deze naam bracht het duo inmiddels twee albums uit, waarop diverse gastmusici te horen zijn. Een derde album getiteld ‘Sky Silk Road’ wordt later dit jaar verwacht.
Tijdens de expositie-opening zullen zij speciaal voor deze gelegenheid in een compacte duo- samenstelling enkele improvisaties ten gehore brengen, met een knipoog naar het repertoire van Andaluz.
Ons thema ook voor 2022 blijft

Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden

en daar werken wij aan.

Het bestuur van Arsis.
Maarten van 't Hof
Voorzitter.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.
Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn ruim 40 kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook.
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl
Email Marketing Powered by MailPoet