Arsis

In deze nieuwsbrief

BLANCO SAMENWERKINGSPROJECT

bij Arsis aan de Kometenlaan 38 Bergen op Zoom

op donderdag 24 mei 2018

zaal open 19.30 uur aanvang presentatie 20.00 uur

riet1c

BLANCO – thema 2018 is “Geboortegrond”

Veertien kunstenaars uit West Brabant presenteren op 24 mei 2018 in de Arsisruimte hun beeldende visie op het thema Geboortegrond. Dat bleek een rijk thema. Het inspireerde tot grote pentekeningen, schilderijen, assemblages, textiele werken, foto’s, gedichten, muziek, collages en aquarellen.
Deze vierde donderdag van de maand, 24 mei 2018, worden niet alleen de werken getoond, maar ook worden de werken gepresenteerd door de kunstenaars. Dit keer deden mee aan Blanco: Riet Buuron, Clemens Lankreijer, Mireille Corsten, Hans Timmermans, Ada Dekkers, Lia Reijnders, Hella Sluyters,Trudy Vrolijk, Karien Wiericx, Mia Zaat, Elke Zimmerman, Fiore Henken, Jodrike de Koning en Irene Weug.
BLANCO, samenwerking door een wisselende groep kunstenaars. De groep kiest een thema. Iemand start met het maken van een werk, presenteert dit werk twee maanden later. Er wordt vervolgens in reactie op elkaars werk en op basis van het thema een eigen werk gemaakt en aan elkaar gepresenteerd. Als iedereen een werk heeft wordt er in de Arsiszaal te Bergen op Zoom en op een locatie in Roosendaal een expositie georganiseerd.
Deze keer werkten we precies een jaar samen.
Geniet van de presentatie van de werken.
Wij heten u van harte welkom bij Aris.

site Arsis
Facebook Arsis
Galerie Arsis op Facebook.

IMG_2881
Wat is Arsis kunst en sociëteit
Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.
Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.


Meer van ons weten....

facebook website
MailPoet