Arsis

September expositie in Galerie Arsis, Mus, 30 augustus - 30 september 2018

Moments

Expositie: schilderijen van Mus

En zij nodigt je uit voor de feestelijke opening van deze expositie.

Je bent van harte welkom op vrijdag 31 augustus om 20.00 uur.
Galerie Arsis: St. Annastraat 10 Bergen op Zoom

20160827_144513-1

Oorspronkelijk kom ik uit Ede, Gelderland. (geboren in 1969) En in het dagelijks leven ben ik Sociaal Werker van beroep. Daarnaast heb ik twee volwassen kinderen die al de deur uit zijn. Beide zijn bronnen van inspiratie. Beide zorgen ervoor dat er verbinding blijft met het dagelijkse leven in alle breedheid die je je kunt voorstellen.

Ik neem Momenten zoals ze komen en probeer tegelijkertijd alles te halen uit de momenten die passeren. Is dat ZEN? We houden het op “eenvoudig”. Eenvoud is wat me aantrekt. Het vereenvoudigen van de complexe werkelijkheid. Abstraheren van vormen en het even, voor een momentje, stil zetten van de tijd. Zodat we overal goed bij kunnen stil staan, en kunnen vast leggen met olieverf en doek.

Momenteel werk ik aan twee parallelle lijnen. Die tegelijk aan elkaar vorm krijgen, groeien en over en weer elkaars ontwikkeling beïnvloed. Op de eerste plaats werkt ik aan een serie schilderijen die moment opnamen zijn van mijn omgeving en van wat ik daar aan treft. En Plein Air ga ik er met mijn ezel en schilderkar op uit om ter plekke, in het landschap zelf, de omgeving vast te leggen.
Aan de andere kant werk ik aan een serie schilderijen die wat groter zijn van formaat (100 x 140 cm) en die wat abstracter zijn van inhoud. De onderwerpen zijn nog net te herkennen, het blijft realistisch werk, maar het perspectief is dusdanig dat er een abstract spel ontstaat. Hier en daar worden soms ook abstracte vormen toegevoegd.

De vraag die mezelf stel is: “ Wat als ik net een stapje verder ga dan de werkelijkheid…. Wat gebeurd er dan… En hoever kun je gaan om het nog herkenbaar te houden?” Deze zoektocht staat nog in de kinderschoenen.

The-comfort-of-shadow
Ik schilder “Moments”, om mezelf te blijven herinneren aan het feit dat ALLES aanwezig is in elk moment. Er hoeft niets nagejaagd te worden, zelfs Broze stukken (zwerf)afval en verweerde materialen vormen samen met natuurlijke pigmenten de basis voor (semi-)abstracte twee- en driedimensionale assemblages waarbinnen tegenstellingen als groei en verval, woekering en aantasting, kracht en zwakte elkaar in stilte vinden en omarmen.
Galerie Arsis
Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom
Opening vrijdag 31 augustus 20:00 uur.
Expositie is in de maand september elke vrijdag en zaterdag te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur en op de koopzondag eveneens van 12:00 tot 17:00 uur.

Facebook van Arsis
Galerie van Arsis20180822_125331
Wat is Arsis kunst en sociëteit
Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.
Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.

Meer van ons weten....

facebook website
MailPoet