Arsis
Beste belangstellende voor het M5 project,

We hebben vorige week je de gegevens gestuurd over hoe in te loggen en hoe jouw kunstwerken aan te bieden. Voor de zekerheid herhalen we de instructie van vorige week later in deze nieuwsbrief nog een keer.

We stellen in deze aflevering de procedure en jury van de voorjurering voor.

In de volgende nieuwsbrief verwachten wij meer te kunnen zeggen over het hoe en wanneer inleveren van de dan nog te geselecteerde kunstwerken. We verwachten dat de uitslag van de jurering rond de jaarwisseling bekend is.

Sluitingsdatum

Wij hebbend de sluitingsdatum voor het inleveren van kunstwerken voor de jurering op 22 december gesteld. Dan moet zo mogelijk elk kunstwerk dat je wilt inzenden bij ons bekend zijn.

We hebben van een enkele kunstenaar de op zich begrijpelijke reactie gehad dat ze mogelijk niet voor 22 december hun speciaal hiervoor gemaakte kunstwerk of kunstwerken kunnen inleveren. Als dat het geval is en het lukt je echt niet, neem dat tegen 22 december contact met ons op. We proberen daar dan een oplossing voor te verzinnen. We gaan er wel vanuit dat dit maar voor een enkeling nodig zal zijn. De definitieve deadline zal zijn 2 januari 2019. Dan plannen we de kunstwerken die geselecteerd zijn te gaan ontvangen. Daarover meer in een volgende nieuwsbrief.

Jurering.Afgelopen week hadden wij overleg met de juryleden die de voorjurering willen doen.

We kunnen de drie juryleden nu aan je voorstellen. Deze zijn:

Jeroen Grosfeld. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de RU Utrecht.
Heeft o.a. de volgende ervaring: artotheekbeheerder van de Artoteek Dordrecht.
Hoofd Educatieve Dienst van het Maritiem Museum in Rotterdam.
Gemeenteconservator in Hellevoetsluis.
Directeur van Breda’s Museum te Breda
Bestuurslid De Mastboom-Brosens Stichting, Oud Gastel.

Gerard de Kleijn. Hij maakt ook onderdeel uit van de jury die in de januari de kunstwerken selecteert voor het Markiezenhof. Hij is o.a. initiatief nemer van het M5 project. Daarnaast heeft hij in het verleden gewerkt als directeur-bestuurder van Museum Gouda. Daarvoor directeur van de stichting Amersfoort in C en nog vele andere functies.

Pim Kersten. Hij is beeldend kunstenaar, tentoonstellingsmaker en docent. Met zijn werk als kunstenaar exposeert hij internationaal en als tentoonstellingsmaker werkte hij o.a. mee als assistent curator aan de nieuwe collectie tentoonstelling 'The Making of Modern Art' van het Van Abbemuseum te Eindhoven.

Zoals is aangegeven vanaf het begin is het thema van deze expositie Aarde, Lage Landen en de indentiteit van de Lage Landen. De juryleden zullen dus op basis hiervan de voorselectie doen.

We hebben ongeveer 80 kunstenaars die zich hebben ingeschreven. Ook mogen de kunstenaars meerdere kunstwerken inleveren. We verwachten op basis daarvan meer dan 100, tot misschien wel 200 kunstwerken. De aantallen die per kunstenaar inmiddels zijn ingeleverd bevestigen deze verwachting. We hebben ongeveer een capaciteit van rond de 100 mogelijk te plaatsen kunstwerken. We hebben dus geen andere keuze dan dat de voorjury een selectie uitvoert op basis van de uitgangpunten om te komen tot ca 100 te exposeren kunstwerken. Lastig, maar helaas noodzakelijk.

In januari zullen wij dan één expositie samenstellen voor het Markiezenhof en meerdere voor onze Galerie waar steeds voor een periode van enkele weken een deel van de kunstwerken zullen worden getoond. Daarover in een volgende nieuwsbrief meer.

Aanmelding website (herhaling)

Voorlopig hebben wij het aantal kunstwerken dat je kan aanmelden uit praktische overwegingen gelimiteerd tot 4 stuks. Mocht je meer willen inleveren neem dat contact met ons op.

Hoe werkt het.

U gaat naar de website.
Je kiest voor inloggen.

Als je al eerder ingelogd bent, dan kan je opnieuw inloggen.
Maar we gaan er hier vanuit dat je voor het eerst hier komt.

Dan kies je dus voor "Klik hier om te registreren"
Je wordt gevraagd om een formulier in te vullen.
De meeste items moeten verplicht ingevuld worden. Adres bv is nodig als je in het Markiezenhof komt te exposeren. Dan krijg je een overeenkomst met hen. Dan zijn de gegevens al aanwezig. Wij zullen deze informatie verder niet gebruiken.
Een paar items komen op de website in de lijst met deelnemers. O.a. je naam, woonplaats en land, je website en je kunstenaars CV.

Je hebt ook een invitatie code nodig. Zonder deze code moet je wachten op goedkeuring en kan je niet gelijk doorgaan met opsturen van foto's.

De code is:

M5DeelnemerIn2019

Je moet ook akkoord gaan met de voorwaarden. O.a. is dat een herhaling van wat wij eerder al als voorwaarden hebben gedeeld met jullie. Er is een link als je wil weten wat de hoofdpunten zijn.

Nadat je het formulier hebt ingevuld krijg je een mail met o.a. een tijdelijk wachtwoord. Dus wacht even op de mail. Komt die niet, dan is er of iets mis met het adres of het is in de spambox terecht gekomen.

Je moet als je daarmee inlogt verplicht een eigen wachtwoord verzinnen, ja inderdaad, helaas weer een...
En hij moet verplicht "sterk" zijn. Dus complex. Als hij niet sterk genoeg is, kom je niet verder.

Is dat gelukt, dan ben je aangemeld en kan je je kunstwerken aanleveren.

Maak een goede hoge resolutie foto van je kunstwerk. Ga naar "Kunstwerken Inleveren/Aanmelden en met dat formulier kan je je foto opsturen. Voor de jury is het belangrijk dat je een mooie titel en een omschrijving geeft. Dat kan helpen bij de beoordeling.

Herhaal dit voor de eventuele andere kunstwerken die je wil inzenden.

Tenslotte kan je in de galerie zien welke kunstwerken nog meer zijn ingeleverd en welke kunstenaars zich al hebben aangemeld. Dat stuk is openbaar. Eventueel kan je informatie ook corrigeren. Klik in de foto in de galerie en dan komt er een link onder de foto via welke je de informatie kan wijzigen. Eventueel kan je ook de foto verwijderen.

Opmerking

Hoewel wij ons best hebben gedaan om alle stappen te testen, kan het zijn dat er nog zaken niet helemaal goed lopen. Meld het dan en kom na een paar dagen terug en probeer het nog eens.

De informatie in deze site zal voor de expositie ook dienen als catalogus van de geëxposeerde kunstwerken. Dus uw informatie moet mede daar ook op worden ingevuld.
Tot zover deze nieuwsbrief. Als er weer eea te melden is, krijgt u de volgende.

Vorige nieuwsbrieven (Alle, ook niet voor dit project) vindt u hier.

Mocht u verder nog vragen hebben: m5expositie@arsis-boz.nl.
Wie is Arsis kunst en sociëteit
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar.
Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan.
Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.

Bij Arsis zijn 45 kunstenaars aangesloten.

Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website.

Meer van ons weten....

facebook website
MailPoet