Stichting Arsis Kunst en Sociëteit Bergen op Zoom presenteert Bloomsday op 16 juni 2018

Jaarlijkse lezing uit Ulysses van James Joyce – 1e lustrum in 2018

   

Om het leven en werken van de bekende Ierse schrijver James Joyce te vieren wordt elk jaar op 16 juni en op diverse plekken op de wereld gelezen uit een van zijn beroemde literaire werken met name Ulysses. Leopold Bloom is de hoofdpersoon in het boek dat handelt over 1 dag uit zijn leven op 16 juni  Ook handelt Ulysses over zijn omzwervingen in Dublin. Veel locaties zijn heden ten dage nog steeds te bekijken.

Onder de paraplu van Stichting Arsis Kunst en Sociëteit West-Brabant te Bergen op Zoom zal een vaste groep lezers, die bestaat uit drie vrouwen en drie mannen, evenals in vier voorgaande jaren op Bloomsday 16 juni ’s avonds voorlezen in het Engels en Nederlands uit Ulysses van James Joyce. Dit evenement zal plaatsvinden in de Arsiszaal Kometenlaan 38 te Bergen op Zoom.

Omdat het dit jaar de vijfde keer is dat de lezing zal worden gehouden, wil de werkgroep James Joyce en Ulysses wat meer onder de aandacht brengen, met name ook bij de jeugd. We hebben een programma waarin achtereenvolgens een Iers ontbijt, een lezing in de ochtend door een docent bij de Radboud Universiteit Nijmegen, in de middag een voorleeswedstrijd uit Ulysses in het Nederlands en Engels door leerlingen uit het middelbaar onderwijs, en de gebruikelijke jaarlijkse voorlezing ’s avonds bij Stichting Arsis. 

De lezing in de ochtend en de voorleeswedstrijd in de middag worden samen met de Bibliotheek Het Markiezaat Bergen op Zoom georganiseerd en op de locatie Kortemeestraat 17 gehouden.

Ieder die James Joyce en Ulysses een warm hart toedraagt, of wanneer uw nieuwsgierigheid is gewekt, heten wij u van harte welkom op 16 juni het programma of onderdelen ervan bij te wonen.

Voor het volledige programma van Bloomsday 16 juni klik hier.

Ewoud Willem van Doorn
Frederik Grever