Arsislogo groot

REM VAN DEN BOSCH te gast bij Arsis

Wij zijn bijzonder verheugd dat Rem van den Bosch aangegeven heeft medewerking te willen verlenen aan onze thema avond over muze op donderdag 12 april (20:00 – zaal open om 19h30) aan de Kometenlaan 38 te Bergen op Zoom

Hij heeft in 2015 een kunstproject uitgevoerd waarin hij zocht naar de moderne muze. Hij heeft dat ingevuld door elke dag van dat jaar een foto te maken van een inspirerende vrouw.
Zijn project is positief gerecenseerd en in september 2017 is zijn boek (408 pagina’s, Uitgeverij Lecturis) gepresenteerd op de ‘Unseen Photo Fair’ in de Westergasfabriek.

Klik op onderstaande foto voor de introductie video.

Schermafdruk 2018-04-04 22.21.31
Rem van den Bosch (1974) is in 2000 afgestudeerd aan de St. Joost Academie in Breda. Voor het project "Beroemd in Zeeland' (2003-2006) portretteerde hij 1500 mensen. Zijn werk bereikte ook de Verenigde Staten en in 2008 waren er ruim 400 verzoeken vanuit Los Angeles. Dit resulteerde in de serie ‘Crashed Cars and Movie Stars’.
Nadat hij 2 jaar in Berlijn heeft gewerkt en 6 maanden op Aruba heeft geleefd als een bezoekende docent voor Alteliers '89, kwam hij in 2012 terug naar Nederland.
Twee foto series die een herinterpretatie waren van iconische figuren - De nieuwe Miss Zeeland (2013) en De nieuwe Michiel de Ruyter (2014) inspireerden hem om een Muze per dag te maken waarover hij op onze avond komt praten.

Meer informatie over zijn portretten vindt u hier: a muse a day

Filmpjes over verschillende muse's die hij heeft geportretteerd vindt u op YouTube.
Afspeellijst dag 1-152
Afspeellijst dag 153-300

Wie is Arsis kunst en sociëteit
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar.
Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan.
Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.
Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website.
facebook website
MailPoet