Arsis

Oktober expositie in Galerie Arsis, Jan Kettelerij, 5 oktober - 28 oktober 2018

Jaarlijkse Fototentoonstelling van Fixed Focus in de Arsiszaal, Kometenlaan 38, 13 en 14 oktober 2018

Voortgang M5 Project

Sculpturen, Objecten & Tweedimensionale Werken

Expositie: Jan Kettelerij

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 6 oktober om 15:00 h. De opening zal verricht worden door Kees van Dis, oud-wethouder Cultuur van de gemeente Tholen.

Galerie Arsis: St. Annastraat 10 Bergen op Zoom

Kaartje 2_resize
De collectie bestaat uit diverse sculpturen van onder andere marmer, albast en Belgisch hardsteen. Hierbij zijn het landschap, natuurlijke vormen, reizen en architectuur terugkerende thema’s. Daarnaast zijn er wandreliëfs, gebaseerd op zijn mikado objecten, te zien met mooie schaduwwerkingen en lijnenspel. Lijntekeningen en schilderijen, geïnspireerd door de Oosterschelde, maken de tentoonstelling compleet.
Poster Arsis klein
Galerie Arsis
Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom
Opening zaterdag 6 oktober 15:00 uur.
Expositie is in de maand oktober elke vrijdag en zaterdag te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur en op de koopzondag eveneens van 12:00 tot 17:00 uur.

Facebook van Arsis
Galerie van Arsis

Jaarlijkse Fototentoonstelling van Fixed Focus in de Arsiszaal

PosterA3V2Hires
Op zaterdag 13 oktober en zondag 14 oktober tonen de leden van Fixed Focus uit Bergen op Zoom hun beste foto's in de expositieruimte van Stichting Arsis Kunst en Sociëteit aan de Kometenlaan 38.
Naast een vrije keuze van de leden om hun kwaliteiten te laten zien, is er ook aandacht voor het thema "Lijnenspel” en zijn er Audiovisuele producties.
Namens Stichting Arsis Kunst en Sociëteit wordt, de Arsis Prijs uitgereikt. 
De jury die Arsis vertegenwoordigt, is samengesteld o.a. uit de kunstenaars Frank Beek en Willem Beerman. Zij zullen de foto’s niet zozeer op technische kennis en kunde beoordelen, maar deze op hun kunstzinnige waarde schatten.
De ruim 150 foto’s en dia’s zijn te bewonderen in onze expositieruimte aan de Kometenlaan 38 te Bergen op Zoom.
De tentoonstelling is te bezoeken bij Arsis op zaterdag 13 oktober van 11:30 tot 17:00 uur en op zondag 14 oktober van 11:00 tot 17:00 uur.

Voortgang M5 Project

Er wordt hard gewerkt aan de voorbereiding voor de grote expositie die in februari tot juni 2019 in het Markiezenhof wordt gehouden met o.a. 40 kunstwerken ter beschikking gesteld door het Rijksmuseum. Naast deze kunstwerken organiseert Arsis een parallel tentoonstelling over hetzelfde thema, Lage Landen.
Ruim 70 kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen hebben aangegeven hier werken voor te zullen inleveren. Deze werken zullen worden beoordeeld door een deskundige jury.
De samenstelling is nu bekend:

  • Hugo ter Avest, Directeur Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen
  • Marc de Beyer, Directeur Museum Gouda
  • Ad Geerdink, Directeur Westfries Museum in Hoorn
  • Gerard de Kleijn, projectleider M5 project, gastcurator, oud-directeur Museum Gouda.
  • Tiana Wilhelm, directeur Stedelijk Museum Zutphen


Een deel van de ingezonden werken zullen in het Markiezenhof worden geëxposeerd. De overige werken worden in meerdere termijnen geëxposeerd in onze Galerie aan de St. Annastraat.
Er is op de Arsis-site een speciale pagina over dit project als u meer wilt weten.

Wat is Arsis kunst en sociëteit
Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.
Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.

Meer van ons weten....

facebook website
MailPoet