Arsis

In deze nieuwsbrief

Hans Timmermans presenteert bij Arsis

Arsisgebouw Kometenlaan 38 Bergen op Zoom
Donderdag 22 november 2018
Aanvang 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur
Hans Timmermans presenteert in de serie ‘De 4de Donderdag van de Maand’

‘WORK IN PROGRESS’


Een overzicht van werk dat sinds de vorige presentatie is ontstaan en werk dat nog in wording is. Hans Timmermans presenteert muziek, beeldend werk en onderzoek.
MeesterlijkeConcentratie
volledige concentratie op vintage apparatuur
Muziek:

NUCLEUS
’, een compositie voor 4 luidsprekers gemaakt met geluiden uit een studio voor Elektronische (Kunst)muziek in Den Bosch. Deze studio is een initiatief van ‘Willem Twee Concertzalen’ en is gebouwd met apparatuur uit het prille begin van de geschiedenis van Elektronische Muziek. De compositie wordt uitgevoerd op 4 luidsprekers.
’GEBOORTEGROND‘, een compositie voor deze gelegenheid in een zetting voor 4 luidsprekers als onderdeel van het gelijknamige BLANCO-project van 2017. De compositie wordt uitgevoerd op 4 luidsprekers.

Beeldend:

GEBOORTEGROND’ is tevens de titel van een schilderij in acryl- en olieverf op doek (80 x 120 cm)
GEBOORTEGROND
geboortegrond (2017)
Het creatieve proces wordt door Hans Timmermans toegelicht.
‘Nabij Oosterhout’ en ‘HUILBUI’ zijn twee van de schilderijen die ook in de afgelopen periode zijn ontstaan. Zie afbeeldingen van deze schilderijen in een bericht op de site van Arsis in het kader van de expositie door Hans Timmermans bij Brasserie La Pucelle in Bergen op Zoom.

’GRENSGEBIED’ is een gezamenlijk project van Manu Dudink, Ewoud Willem van Doorn en Hans Timmermans. Dans, Choreografie, poëzie, stem, film, fotografie, compositie en geluid worden geïntegreerd in film met klanksporen.
GRENSGEBIED start
begin video grensgebied
GRENSGBIED eind
einde video grensgebied
Het getoonde is een tussenresultaat, nog niet het eindresultaat.

Onderzoek:
Via ARSIS en familie Gebuis kwam Hans Timmermans in contact met het werk en leven van Sedje Hémon , een joodse vrouw die op haar 18de in de tweede wereldoorlog belandde en in het verzet; terwijl haar voor de hand liggende pad een mooie carrière als violiste was.
Door haar verzetswerk belandde ze in Duitse gevangenschap hetgeen haar bijna het leven kostte, maar het brak in ieder geval haar gezondheid. Toch weerhield dat haar er niet van om indrukwekkende en visionaire stappen te zetten in de synthese van beeldende kunst en muziek.
Hans Timmermans is zelf ook al heel lang met die synthese bezig, maar in onze tijd is hij niet de enige, er zijn een aantal componisten en onderzoekers op dat vlak aan het werk geweest en inmiddels steeds meer.

Hans probeert het werk van Sedje Hémon te ontsluiten in samenwerking met de Sedje Hémon stichting. Hans licht het werk en zijn bijdrage toe.
Welkom op 22 november bij Stichting Arsis Kunst en Sociëteit.

Hans Timmermans exposeert schilderijen bij Brasserie La Pucelle te Bergen op Zoom.

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook en via Arsis Galerie
facebook website
MailPoet