Arsis

In deze nieuwsbrief

Arsis heeft nog steeds een parallel expositie Lage Landen in Markiezenhof en per 5 april nieuwe kunstwerken in de Arsis Galerie. Opening 6 april 16:00 uur.

Op 6 april is het ook Slow Art Day in het Markiezenhof.

Real Beauty & Mens. Presentatie-avond met het werk van Rem van den Bosch. Donderdagavond 11 april 20:00 uur, Kometenlaan.

Opening 2e deel expositie in het kader van "Lage Landen" in Galerie ARSIS. 6 april 16:00 uur

Opening 2e deel expositie in het kader van "Lage Landen" in Galerie ARSIS. 6 april 16:00 uur
Op 5 april gaat er een nieuwe expositie van start van de volgende 12 kunstwerken die ingezonden zijn en zijn geselecteerd door de jury in het kader van de "Lage Landen" expositie. Op 6 april om 16:00 zullen wij deze expositie feestelijk openen. In de algemene catalogus van het Arsis-M5 project kunt u zien welke kunstwerken in deze periode worden geëxposeerd. …
Meer lezen

Slow Art Day in Markiezenhof. 6 april

SLOW ART DAYLEZING, RONDLEIDING & WORKSHOP

VERFSTOFFEN, VERF MAKEN EN VERF GEBRUIKEN

FLYER SLOW ART DAY
Een boordevol programma dat in het teken staat van verfstoffen, verf maken en de verf gebruiken. Je gaat op onderzoek bij de tentoonstelling LAGE LANDEN, SCHATTEN UIT HET RIJKS.
Lukas Stofferis vertelt alles over de geheimen van verf maken en hoe je deze kunt gebruiken.

Slow Art Day is in 2009 in het leven geroepen om mensen langer naar kunst te laten kijken en ervaringen met elkaar te delen. Uit studies blijkt dat museumbezoekers gemiddeld slechts 17 seconden naar een kunstwerk kijken. Slow Art Day wil hier verandering in brengen door juist traag en aandachtig naar kunst te kijken.

LEZING: DE KLEUREN VAN HET LAND
Nog niet eens zo lang geleden werden er in de directe omgeving van Bergen op Zoom planten verbouwd voor het verven van stoffen en kleding, maar ook voor het maken van lakken waarmee oude schilderijen werden geschilderd.

RONDLEIDING: DOOR HET OOG VAN DE SCHILDER
In plaats van schilderijen te bespreken op betekenis en symboliek gaan we in deze rondleiding langs schilderijen met het oog van degene die ze heeft geschilderd.

WORKSHOP: SLOW PAINTING
Leer aan de hand van eeuwenoude schildertechnieken zelf verf maken van oorspronke- lijke pigmenten en natuurlijke bindmiddelen.

PRAKTISCHE INFO
Zaterdag 6 april
Locatie: Markiezenhof
Aanvang: 11.30 uur (lezing) / 13.30 uur (rondleiding + workshop)
Tickets: Lezing € 5,00 p.p. / Rondleiding + workshop € 35,00 p.p.
Kaartverkoop: www.markiezenhof.nl/lagelanden
Entree: Ingang en melden bij de Grote Binnenplaats (Steenbergsestraat 8)

Real Beauty & Mens

11 april 2019, 20:00 uur,
zaal open 19:30,
Kometenlaan 38 Bergen op Zoom.

Fotoproject over mannelijk naakt en vrouwen met lichaamshaar

Schermafdruk 2019-04-03 15.47.09
Wij nodigen u uit voor een presentatie-avond met het werk van Rem van den Bosch. Na de zgn 'Work in Progress' tentoonstellingen bij resp. VOC Hasselt (BE), LDS46 te Den Helder en Fotogalerie Objektief, Stichting voor Fotografie te Enschede is de laatste presentatie van de projecten MALE en HAIR bij ons op donderdagavond 11 april.

Hiermee komt een eind aan de fotografische projecten van Rem van den Bosch waarbij onderzoek wordt gedaan naar mannelijk naakt anno nu en lichaamshaar bij vrouwen. Beide analoog gefotografeerde series zijn eind 2017 gestart en besloegen een werkperiode van 2 jaar met als eindresultaat een boek.

De projecten en presentatie zijn katalysator en aanjager voor gesprek en tonen de zelfbewuste mens. In de huidige tijd bestaat de behoefte om op informele wijze en veelal in groepsverband maatschappelijke processen te bespreken. Ze fungeren echter ook als kapstok en zijn metaforisch voor onze manier van kijken naar 'wie je moet zijn' anno nu volgens (social) media; ook voor de vraag in hoeverre je daaraan wilt voldoen.

In welke mate wordt druk ervaren vanuit de omgeving, (social) media en maatschappij en in hoe verre ga je daar in mee? Projecten als MALE en HAIR bieden opening voor maatschappelijke dialoog, in het bijzonder over mechanieken achter beeldvorming.

Selectie en gesprek
Na een korte introductie wordt op deze avond een aanzienlijke selectie klein formaat beelden getoond. De mogelijkheid bestaat om met de kunstenaar in gesprek te gaan en tot dialoog te komen omtrent de thematiek. Daarnaast wordt inbreng gevraagd van het publiek in de finale selectie die gebruikt wordt voor het komende boek dat door crowdfunding tot stand komt. De projecten MALE en HAIR worden samengevoegd en in boekvorm gepresenteerd onder de titel 'MENS'.
Op deze avond wordt u uitgenodigd om actief te participeren! Tevens wordt op deze avond officieel een aantal nieuwe projecten aangekondigd die starten in de zomer van 2019.

Recent project A Muse a Day 2015-2017
A Muse a Day: 365 opeenvolgende dagen een interview en artistiek naaktportret met een onbekende vrouw in Nederland of België. In 2017 als project gepresenteerd tijdens UNSEEN Photo Fair Amsterdam met bijhorende boekpresentatie (408 pagina's) met uitgever Lecturis. www.amuseaday.com

Rem van den Bosch
Afgestudeerd in 2000 aan de kunstschool Academie St.Joost in Breda en sindsdien in sociale context aan het werk met fotografie en mensen. Residenties en lezingen: RAID Projects, Los Angeles (US), Bethannien, Berlin (DE) and Ateliers '89, Oranjestad (Aruba).

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook en via Arsis Galerie
facebook website 
MailPoet