Arsis

In deze nieuwsbrief

Oktober expositie in Galerie Arsis, Lia Reijnders, 4 t/m 27 oktober 2019.

De opening is op zaterdag 5 oktober om 16:00 uur.

Arsis verliest zijn zaal aan de Kometenlaan, Kunstenaars ateliers verhuizen wel.

Niets bestaat, dat niet iets anders aanraakt (naar Jeroen Brouwers)

Afbeelding1
Expositie: Lia Reijnders van vrijdag 4 okt t/m 27 okt 2019Galerie Arsis, Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom Opening 5 oktober 16:00 uur. Lia toont in galerie arsis werk in veel verschillende technieken. Het verbindend element is de herhaling, ritme van beeld en werken. De mens en de natuur zijn mijn inspiratiebron. Bij de bestudering van de kunstgeschiedenis kreeg Lia …
Meer lezen
p4

Galerie Arsis, St.Annastraat 10, is open op vrijdagen, zaterdagen en de koopzondag van 12:00 t/m 17:00 uur.

Arsis verliest zijn zaal aan de Kometenlaan

Na bijna 5 jaar gaat Arsis het gebouw aan de Kometenlaan 38 in oktober verlaten. Later dit jaar gaat het gebouw gesloopt worden om plaats te maken voor een zorginstelling die appartementen beschikbaar gaat stellen aan mensen met dementie.
Schermafdruk 2019-09-28 14.07.48
Helaas is er geen nieuwe ruimte voor Arsis gevonden waar wij onze bijeenkomsten kunnen houden.

Wij mogen in het kader van leegstandsbeheer gemeentelijke gebouwen gebruiken zolang deze niet zijn verkocht of een andere bestemming hebben gekregen.

Wij zijn blij dat wij tot nu toe steeds ruimte hebben kunnen vinden. Jarenlang aan de Rembrandstraat en al weer 5 jaar aan de Kometenlaan.

Leegstaande (gemeentelijke) panden mogen gebruiken is een mooie regeling die ook voor de gemeente en de omgeving van een gebouw zo z'n voordelen heeft zoals wel blijkt uit de persberichten deze week over een langdurig leegstaande school in Roosendaal met alle overlast die de misbruik van het leegstaande gebouw heeft veroorzaakt.

Voor de 12 kunstenaars die hun atelier hebben aan de Kometenlaan is met dank aan de gemeente wel een alternatieve ruimte gevonden.
In oktober verhuizen zij naar de Guido Gezellelaan 20. Een leegstaande oude school. Alle kunstenaars die nu een atelier hebben aan de Kometenlaan verhuizen daar naar toe. Komende weken wordt technisch het gebouw gereed gemaakt voor gebruik. O.a. de elektrische installatie en de verwarming moeten gerepareerd/aangepast worden.

Helaas was er niet een bruikbare ruimte daar beschikbaar voor Arsis activiteiten.

Daarom houden wij onze bijeenkomsten nu voornamelijk in onze galerie.
Er zijn nog wel gesprekken met de gemeente om ook voor Arsis passende ruimte te vinden.

Wij verwachten ontwikkelingen in het 2e kwartaal volgend jaar. Mocht er eerder een ruimte beschikbaar komen, dan zullen wij dat natuurlijk in overweging nemen.

Wij houden jullie van de ontwikkelingen op de hoogte.


Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook en via Arsis Galerie
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat:
Heerlsestraat 4
4756 ST Kruisland
Email: Secretariaat@arsis-boz.nl