Arsis

December expositie in Galerie Arsis, Dees Goosen, Opening 8 december 2018.
Te bezoeken tot 23 December 2018

In december geen activiteiten in de Arsis-zaal aan de Kometenlaan.

Voortgang M5 Project

December expositie in Galerie Arsis, Dees Goosen, 7 december - 23 december 2018

December expositie in Galerie Arsis, Dees Goosen, 7 december - 23 december 2018
Wat zij wilde schilderen. In een oogwenk voorbij... Lyrisch abstracte schilderijen en tekeningen. Is ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de kunstenaar en dertig jaar uitvoerend beeldend kunstenaar en woonachtig in Bergen op Zoom. Opening zaterdag 8 december 14:00-16:00 UUR door Marianne Brouwers, oud voorzitter van Arsis.Muzikale ondersteuning door Alfons Nolten. Dees Goosen (Berchem-Antwerpen, 1958) volgde haar opleiding aan …
Meer lezen

Bijeenkomst 20 december afgelast

Voor 20 december was een bijeenkomst aangekondigd in de ARSIS zaal aan de Kometenlaan. Door omstandigheden is het helaas nu niet mogelijk deze doorgang te laten vinden. In december zijn er dus GEEN activiteiten in de Arsiszaal.

Voorgang M5 Project

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de voorbereiding voor de grote expositie die in februari tot juni 2019 in het Markiezenhof wordt gehouden met o.a. 40 kunstwerken ter beschikking gesteld door het Rijksmuseum. Naast deze kunstwerken organiseert Arsis dus een parallel tentoonstelling over hetzelfde thema, Lage Landen.

Ruim 80 kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen hebben aangegeven hier werken voor te zullen inleveren. Deze werken zullen worden beoordeeld door een deskundige jury.
Vooraf is er een pre-selectie van de ingeleverde werken. Wij verwachten meer dan 150 werken te zullen ontvangen.
Om de pre-selectie goed te kunnen uitvoeren is aan de kunstenaars gevraag een foto met omschrijving in te leveren op een speciaal hiervoor ontwikkelde website.
Een speciaal hiervoor aangestelde jury zal deze werken beoordelen op het voldoen aan een aantal criteria zoals die ook zijn omschreven op onze Arsis website.

Voordeel is dat u hier ook naar kunt kijken. In de loop van de maand verwachten wij alle werken te zullen ontvangen, dus kom regelmatig daar terug om de voortgang te bekijken.


Expositie

Een deel van de ingezonden werken zullen als een samengesteld, bij elkaar passend geheel, in het Markiezenhof worden geëxposeerd. De overige werken worden in meerdere termijnen geëxposeerd in onze Galerie aan de St. Annastraat.
Er komt naar verwachting ook een speciale stedenband Oudenaarde(B) en Bergen op Zoom expositie periode met werken door kunstenaars uit deze plaatsen. Dat is nog in ontwikkeling.

Er is op de Arsis-site een speciale pagina over dit project als u meer wilt weten.

Zuidwest TV besteed aandacht aan ons M5 project

Zuidwest TV, onze lokale omroep, besteedt in hun programma Podium, gericht op kunst en cultuur, regelmatig aandacht aan het M5 project. Hier de verschillende afleveringen waarin ons project wordt genoemd. Eerst uitzending van 28 september 2018. Vanaf ca 7:20 wordt aandacht besteedt aan Lage landen. Tweede uitzending van 26 oktober 2018. Vanaf ca 8:05 komt M5 weer aan de orde. …
Meer lezen

Over Arsis

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie. Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook en via Arsis Galerie

Meer van ons weten....

facebook website
MailPoet