Arsis

In deze nieuwsbrief

Donderdag 23 mei 20:00 aan de Kometenlaan, een Arsis-avond over een tweetal iconen uit de schilderkunst. Irene Weug en Christine Veraart presenteren David Hockney en Maria Lassnig.


Vierde en laatste parallel expositie Lage Landen in de Arsis Galerie vanaf vrijdag 31 mei. Opening 31 mei 20:00 uur.

Heerlijke kunst 2019. Dit jaar bij de Blauwe Sluis, Bovensasweg, Steenbergen. Opening zaterdag 1 juni 15:00 uur. Picknick 9 juni 12:00-14:00 uur.

Een Arsis-avond over een tweetal iconen uit de schilderkunst. Irene Weug en Christine Veraart presenteren David Hockney en Maria Lassnig.

Een Arsis-avond over een tweetal iconen uit de schilderkunst. Irene Weug en Christine Veraart presenteren David Hockney en Maria Lassnig.
Donderdag 23 mei is er weer een avond georganiseerd door Arsis in de Kometenlaan. Thema is deze keer bespreking van 2 bijzondere kunstenaars. David Hockney en Maria Lassnig. Wil je zelf meer direct ervaren en je verbazen, tot en met 26 mei kun je nog naar het van Gogh en het Stedelijk in Amsterdam. Beide kunstenaars hebben een prachtig en …
Meer lezen

Opening 4e en laatste deel expositie in het kader van "Lage Landen" in Galerie ARSIS. Opening 31 mei 20:00 uur

Vorig jaar hebben wij kunstenaars uitgenodigd te reflecteren op de expositie van Rijksmuseumstukken in het kader van het thema Lage landen.
200 kunstwerken zijn toen aangeleverd waarna een jury een selectie heeft gemaakt van 70 kunstwerken.
20 daarvan zijn nog steeds te zien in het Markiezenhof gedurende de Lage Landen expositie aldaar. Deze expositie is nog t/m 10 juni te bewonderen en zo ook onze Arsis bijdrage.
Voor meer informatie over openingstijden van het Markiezenhof klik hier.

Van de overige 50 geselecteerde kunstwerken is door Arsis een verdeling gemaakt over 4 deel exposities. Nog tot 26 mei kunt u op vrijdag, zaterdag en koopzondag in de galerie de 3e expositie bewonderen.

De 4e en laatste expositie zal te zien zijn in de maand juni. In tegenstelling tot het Markiezenhof is deze expositie op vrijdagen, zaterdagen en koopzondag te bezoeken gedurende de hele maand juni.
De opening is vrijdag 31 mei om 20:00 uur. Toegang is gratis.
Mijn vaders land

Galerie Arsis, St.Annastraat 10, is open op vrijdagen, zaterdagen en de koopzondag van 12:00 t/m 17:00 uur.

Heerlijke kunst 2019 - De Blauwe Sluis, Bovensasweg, Steenbergen.

De Blauwe Sluis, het Bovensas is een open gebied met twee sluizen, een dijkje, jaagpad, bruggen, fietspaden, water en stilte.
Een oude boom is weer tot leven gekomen. Schuitvlot-Paarden lopen langs water. Sluisdeur-huiden laten hun boodschap achter en Belgisch hardsteen dobbert op groen gras. Een meermin kijk uit over het water met uitwaaierende rok. Het plastic, duurzaam als een bal. Wildvreemde beesten verscholen en woorden op palen zoeken een weg en vertellen het verhaal.

Dit alles kunt u vinden als u deze Heerlijke Kunst expositie bezoekt.

De sluizen openen op 1 juni om 15:00 uur waarmee de buiten-expositie wordt geopend.
De expositie is gratis elke dag te bezoeken t/m 30 juni. Alleen in de weekenden zullen leden van Heerlijke Kunst aanwezig zijn.

U wordt van harte uitgenodigd door de kunstenaars Lia Reijnders / Trudie Vrolijk / Jodrike de Koning / Riet Buuron / Irene Weug / Hella Sluyters / Han Aertssen / Annet Vermeulen en Frank Beek.

Locatie: Langs de Bovensasweg, Steenbergen.
Parkeren: Hoek Kruislandsedijk - Bovensasweg.
A.Flyer voor Heerlijke kunst 2019
Op 9 juni van 12:00 tot 14:00 kunt u deelnemen aan een picknick.
Een vlonder, een levenslange trap tot tafel geworden. nodigt u uit om hiervoor aan te schuiven.
Voor aanmelden en voorwaarden kunt u contact opnemen met hella@hellasluyters.com

Tip: Er zijn twee fietsroutes: De Vlietroute Noord route - van 31 km én de Vlietroute West route - 44 km, beiden komen langs Bovensas. Direct langs Heerlijke Kunst. Deze fietsroute is gratis te verkrijgen bij het VVV kantoor o.a. in Roosendaal. Maar is ook te downloaden via onderstaande link. Het gaat om de Fietsroute's "Vlietroute Noord/West"

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant.
Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.
Arsis kent verschillende werkgroepen die activiteiten ontplooien.

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.
Ook treft u ons op Arsis Facebook en via Arsis Galerie
facebook website 
Uitschrijven | Abonnement beheren
Secretariaat: Arnoldus Asselbergsstraat 37
4611 CL Bergen op Zoom
MailPoet