Donderdag 23 mei is er weer een avond georganiseerd door Arsis in de Kometenlaan.

Thema is deze keer bespreking van 2 bijzondere kunstenaars. David Hockney en Maria Lassnig.

Wil je zelf meer direct ervaren en je verbazen, tot en met 26 mei kun je nog naar het van Gogh en het Stedelijk in Amsterdam.

Beide kunstenaars hebben een prachtig en eigen kleurgebruik.

Christine en Irene zullen de avond leiden. Christine was geïnspireerd door Hockney naar aanleiding van haar bezoek aan het van Gogh museum.

Zij was onder andere verbijsterd over het formaat van zijn gepresenteerde werk en de grote iPad werken van Hockey en zal haar fascinatie vertellen aan de hand van interviews met Hockney via diverse media. 

Hockney, 29 december, No1 ‘ Maar toen vond ik de app Brushes en begon ik te tekenen op de iPhone. Dat gaf me een heel nieuwe vorm van vrijheid: ik kon overal tekenen, zelfs in bed.’ Bron catalogus Hockney van Gogh, The joy of nature

Irene ontdekte tijdens een fietstocht in 2009 naar Wenen het werk van Maria Lassnig.

Maria Lassnig, detail van zelfportret

Maria  was bevriend met Arnulf Rainer. Rainer kreeg al jong exposities en kansen. Lassnig kreeg pas aandacht na haar 60ste verjaardag. Zij maakte haar leven lang imposante zelfportretten.  Ze was te zien in Venetie en Kassel. Irene liet zich door haar lijflijke aanpak inspireren tot vier kleine werken.

Aanvang donderdag 23 mei 20:00 uur. Zaal open 19:30

p.s. Als je eerst de anti-bomenkap-wandeling wil maken, kom dan wat later!

Een Arsis-avond over een tweetal iconen uit de schilderkunst. Irene Weug en Christine Veraart presenteren David Hockney en Maria Lassnig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.