In het voormalig basisschoolgebouw “Zevensprong” aan de Guido Gezellelaan 20 te Bergen op zoom wordt op zondag 11 juli 2021 een open atelierdag gehouden. Op deze zondag kunt u verschillende kunstenaars in hun eigen atelier bezoeken.
Zij geven u een blik in hun ruimte en zijn actief bezig met hun werk.
Tevens is er een mogelijkheid om een workshop te volgen.
Voor jong en oud.
Laat u verrassen door het werk en geniet ook van de activiteiten die door verschillende kunstenaars worden aangeboden.
Wie weet komt u dit weekend eindelijk uw kunstwerk tegen.
De koffie staat klaar.
U bent vanaf 11.00 tot 16.00 uur welkom.
Guido Gezellelaan 20 te Bergen op Zoom.

Zie ook het artikel van ZuitWestTV.

Hier wat korte beschrijvingen van de te bezoeken kunstenaars.

Amie van Eekelen

“Ik ben gefascineerd door het scala aan mogelijkheden van papier: (her)gebruik van bestaand papier maar ook het verwerken van natuurlijke vezels met het papierschepraam.Hieruit ontstaan weer objecten en schalen van handgeschept papier en plantaardige vezels (moerbei, hennep, asperge).De wereld van papier is een grote ontdekkingsreis waarin veel te experimenteren valt en die veel uitdagingen biedt door het kreuken, scheuren, vouwen en werken in lagen.”

Addy van Kempen

Een van de kunstenaars van Guido Gezellelaan die haar atelier open stelt op zondag 11 Juli is: Addy van Kempen@addysign”Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving en wat er speelt op maatschappelijk vlak.Mijn werk bestaat zoveel mogelijk uit bestaande materialen die vaak voor anderen niet waardevol zijn en als afval worden gezien.Het materiaal bepaalt het werk, vorm en uitvoering.”

Janine Chedd

“De inspiratie voor mijn kunstwerken komt vooral uit de natuurlijke wereld waarin ik loop. Bergen, bossen, open plekken en meren roepen allemaal vorm op; kleur; textuur; smaak en geur. Van hieruit komen foto’s, schetsen, collages, schilderkunst en beeldhouwkunst. Geabstraheerd en gelaagd…het natuurlijke blijft, of wordt iets geheel nieuws. Als “poëziemaker” en verhalenverteller ben ik ook verloren en treed ik in de voetsporen van “Roodkapje, Dorothy en Alice”! …. Maar als ik volg… ben ik toch niet verdwaald?”

Elke Zimmerman

“Elke Zimmerman tekent en schildert wat zij ziet, kan zien en wil zien. Zij maakt portretten en landschappen die een emotie uitdrukken met krachtige kleuren en vrij grove penseelstreken. Ook met een potlood kan zij goed overweg: ‘met een potlood kun je overal en alles tekenen’ . Haar ruimtelijk werk zijn reacties op de omgeving.Elke Zimmerman (1959) beeldend kunstenaar

Corine Heijmans

Mijn werk gaat over de veranderlijke en soms wonderlijke relatie tussen de mens en natuur.

Sevgül Sümer Dielemans

Hoewel ik als grafisch ontwerper werk, was mijn hoofd opleiding in de beeldende kunsten. Dankzij mijn atelier aan de Guido Gezellelaan kan ik nog steeds schilderen en tekenen.Er zijn twee belangrijke invloeden op mijn schilderwerk. Een daarvan is illustraties uit kinderboeken: omdat ik erg geïnteresseerd ben in de beeldtaal en de visuele geletterdheid die mensen gedurende hun leven ontwikkelen. De tweede grote invloed zijn de naïeve kunstenaars; vooral hun gedrevenheid en het kwaliteitsaspect van hun werken.Mijn huidige en meest ambitieuze project tot nu toe is het maken van een grafische roman over het leven en werk van Komitas Vartabed.

Gerard Fransen

Als beeldend kunstenaar werk ik met multifunctioneel materiaal gebruik.Het materiaal is vaak uitgangspunt. Van daaruit probeer ik verantwoorde combinatie te leggen. Ik werk in steen, staal, kunststof, hout en glas.Mijn werk laat zich omschrijven als abstract realistisch waarbij organische vormen vaak terug komen, naast beeldhouwen beheers ik ook de steenkalligrafie ,(Letterhakken) waarbij ik vaak in opdracht werk. Ook geef ik cursussen beeldhouwen en letterhakken in mijn atelier in de Guido Gezellelaan.

Anne-Marie Dagelinckx

Anne-Marie Dagelinckx geeft ook een lezing over Community Art in haar Atelier tijdens de open atelier dag.

11 juli 2021 Open Atelier dag Guido Gezellelaan 20

Eén gedachte over “11 juli 2021 Open Atelier dag Guido Gezellelaan 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.