Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid

iets te zeggen dat wij niet weten.

 

Gabriel Laub

Tsjechisch, duitssprekende journalist en satiricus 1928-1998


 

Arsis kunst en sociëteit

Wat is en doet Arsis Stichting Kunst en Sociëteit

De Stichting Arsis Kunst en Sociëteit bestaat sinds 6 september 2001 en is het initiatief van een groep kunstenaars uit Bergen op Zoom en omgeving die elkaar collegiaal willen ondersteunen in hun beroepsuitoefening.

De stichting wil een bijdrage leveren aan een professioneel kunstklimaat in Bergen op Zoom en omstreken. Arsis realiseert dit doel op diverse manieren. Men is op het gebied van de kunsten in overleg met de overheid en andere organisaties. Maar vooral bundelt Arsis de artistieke krachten om zodoende een vruchtbare bodem te scheppen waaruit nieuwe ideeën en initiatieven kunnen ontstaan.

Kunstenaars

Kunstenaars organiseren exposities, lesprojecten en presentaties

Binnen Arsis zijn enige tientallen beroepskunstenaars actief die in steeds wisselende groepjes initiatieven uitwerken en realiseren in de vorm van tentoonstellingen, lezingen, projecten in het onderwijs, poëziemiddagen enzovoorts.

Het bestuur van Arsis coördineert deze acties en zorgt ervoor dat alles goed voor het voetlicht komt en praktisch en financieel ingebed is in de gebruikelijke structuren en faciliteiten.

Cultuurconsumenten

Word Vriend van Arsis en u ondersteunt een goed artistiek klimaat


Rond Arsis is een grotere groep mensen gegroeid met interesse voor kunst in al haar uitingsvormen. Dit is een belangrijke groep die als klankbord, publiek en donateur fungeert.

Bovendien zijn er sponsors die het belangrijk vinden dat er in de regio een goed artistiek klimaat heerst en die daarom de initiatieven van Arsis met geld en andere middelen helpen dragen.

 

Vriend van Arsis

Arsis krijgt maar beperkt subsidie. 

Wij zouden het daarom heel erg op prijs stellen wanneer u als Vriend van Arsis in jaarlijks wilt bijdragen de doelstellingen van Arsis te ondersteunen. Bijvoorbaat hartelijk dank voor uw zeer gewaardeerde steun.

U kunt via onderstaand formulier direct betalen. Mocht u dat niet wensen, dan vindt u hier nadere instructies om zelf de betaling te regelen.

U kunt ons steunen door een donatie van € 25,-  of een hoger bedrag naar keuze aan ons over te maken. U kunt er ook voor kiezen jaarlijks dit bedrag aan ons te doneren. Daarmee ondersteunt u ons structureel. Regelmatig worden presentaties door kunstenaars, exposities, lezingen etc. georganiseerd. U wordt daarvoor als Vriend van Arsis middels een nieuwsbrief uitgenodigd.

Bedrag

Arsis heeft de ANBI status en dat houdt in dat u onder bepaalde voorwaarden bijdragen en schenkingen kan aftrekken van uw inkomstenbelasting. Informeer zo nodig bij uw belastingadviseur.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.