Arsis kunst en sociëteit
De Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt beroepskunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. De aangesloten kunstenaars komen voornamelijk uit  Bergen op Zoom, Roosendaal, Tholen en omgeving. 

Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van een groep kunstenaars uit West-Brabant. 

De stichting levert bijdragen aan het kunstklimaat in West-Brabant en realiseert dit o.a. door overleg met de gemeentelijke en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan

Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.

 

Er zijn drie groepen bij Arsis betrokken:

Professionele kunstenaars

Zij vinden hier een ontmoetingsplek voor uitwisseling van ideeën en werken samen om plannen te realiseren. Zie het hoofdstuk aangesloten kunstenaars.

Kunstliefhebbers

Arsis verenigt mensen met interesse voor kunst. Dit is een belangrijke groep die als klankbord, publiek en donateur fungeert.

Zij zijn geïnteresseerd in wat er in West-Brabant aan culturele activiteiten ontplooid wordt. Zij komen via Arsis direct met professionals in contact en kijken over hun schouders mee naar de resultaten van hun werk.

Sponsors

Sponsors ondersteunen ons door middel van een financiële bijdrage.

Contact
Wilt u in een van deze hoedanigheden toetreden tot Arsis, neem dan contact op via deze link.
Er is het protocol voor het aannemen van nieuwe leden, zie deze link.

Bestuur

Bestuurlijke bestuursleden

 • Maarten van ’t Hof (voorzitter),
 • Dick Vrolijk (secretaris),
 • Marijke Martens (penningmeester).

Kunstenaars bestuursleden

 • Manu Dudink,
 • Clemens Lankreijer,
 • Hella Sluyters,
 • Hans Timmermans.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie van Arsis is zeer actief en draagt zorg voor een volle agenda waarbij maandelijks één of meerdere kunstenaarleden zich presenteren, er een lezing wordt gehouden, een film wordt vertoond of op een andere wijze voor een klein publiek iets bijzonders wordt georganiseerd.

Voor het seizoen 2020 worden de activiteiten georganiseerd door:

 • Hans Timmermans
 • Christine Veraart
 • Irene Weug

Sociëteit
Naast incidentele en steeds terugkerende manifestaties, lezingen en tentoonstellingen biedt de Arsis-sociëteit een ontmoetingsplaats waar de vinger aan de artistieke pols wordt gehouden.
Op de  4e donderdagavond van de maand vanaf 20:00 uur is er voor kunstenaarsleden, donateurs en sponsors de mogelijkheid om naast het bijwonen van het georganiseerde, om binnen te lopen en gelijkgezinden te treffen. Zie voor de actuele data de agenda.
De bar – een onmisbaar onderdeel van de sociëteit – wordt verzorgd door een barcommissie bestaande uit:

 • Christine Veraart
 • aanvullende ondersteuning uit de aangeslotenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.