Arsis kunst en sociëteit
De Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt beroepskunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. De aangesloten kunstenaars komen voornamelijk uit  Bergen op Zoom, Roosendaal, Tholen en omgeving. 

Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van een groep kunstenaars uit West-Brabant. 

De stichting levert bijdragen aan het kunstklimaat in West-Brabant en realiseert dit o.a. door overleg met de gemeentelijke en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan

Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc.

Er zijn drie groepen bij Arsis betrokken:

Professionele kunstenaars

Zij vinden hier een ontmoetingsplek voor uitwisseling van ideeën en werken samen om plannen te realiseren. Zie het hoofdstuk aangesloten kunstenaars.

Kunstliefhebbers

Arsis verenigt mensen met interesse voor kunst. Dit is een belangrijke groep die als klankbord, publiek en donateur fungeert.

Zij zijn geïnteresseerd in wat er in West-Brabant aan culturele activiteiten ontplooid wordt. Zij komen via Arsis direct met professionals in contact en kijken over hun schouders mee naar de resultaten van hun werk.

Sponsors

Sponsors ondersteunen ons door middel van een financiële bijdrage.

Contact
Wilt u in een van deze hoedanigheden toetreden tot Arsis, neem dan contact op via deze link.
Er is het protocol voor het aannemen van nieuwe leden, zie deze link.

Bestuur

U kunt de bestuurssamenstelling hier vinden.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie van Arsis draagt zorg voor activiteiten voor onze kunstenaars en belangstellenden. Deze activiteiten zijn in het algemeen openbaar. In onze agenda aan de rechterzijde vindt u het programma. Activiteiten die zoal worden georganiseerd zijn kunstenaars die zich presenten, lezingen, verslag van bezoek aan musea of bijvoorbeeld een biënnale.

Voor het seizoen 2022 worden de activiteiten georganiseerd door:

  • Addy van Kempen
  • Christine Veraart
  • Irene Weug

Galerie

Arsis mag in het kader van leegstandsbeheer een winkel in de binnenstad van Bergen op Zoom gebruiken als galerie. Wij organiseren daar praktisch elke maand een nieuwe expositie. Ook de agenda hiervan vindt u op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.