Aan ieder met een warm hart voor de Kunsten en voor Arsis,

Kunstenaarssociëteit Arsis nodigt u van harte uit op 26 juni vanaf 21.00 uur de presentatie bij te wonen van Irene Weug, een veelzijdig kunstenares, een energiek, inspirerend en bevlogen mens, en Arsislid. Zij raakt vooral geïnspireerd door het samenwerken met anderen. Tijdens de presentatie vertelt zij wat haar dreef en wat er uit voortkwam.
Wij hopen dat daarna een spontaan gesprek ontstaat tussen u en de kunstenares. De inleiding duurt ongeveer 30 minuten met daarna een dialoog tussen u en Irene van tevens plusminus 30 minuten. Na afloop is er ruimschoots gelegenheid elkaar aan de bar nader te spreken.

ongeveer servies
ongeveer servies  ©Irene Weug

 

 

 

 

 

 

 

Een overzicht van de activiteiten waarbij Irene Weug in 2013-2014 betrokken was en is:

  • Jong talent presenteerde zich in de kelder van Zuidzijde Haven 11 op KidM2013. Samen met Saskia vd Broek en Anton Watzeels voor elkaar gekregen dat er gevarieerd werk – 2D en 3D – hing van getalenteerde jongeren.
  • Jij verzacht mijn ogen‚Äö over een combinatie van taal en beeld. Bijdrage aan de buitenexpo in het Halsters Laag in 2013.
  • Jij verzacht mijn ogen‚Äö een presentatie op 2 november 2013 te Middelburg voor 50 mensen die iets hebben met Santiago de Compostella.
  • Vuur‚Äö 16 november 2013. ¬†presentatie in de Gasthuiskapel te Tholen.
  • Zoek de zeven verschillen. Op 11 januari 2014 een inleiding over de po√´zie van Frans Mink, aangesloten bij Arsis, die op 22 februari 2013 overleed. In relatie daarmee verdiepte zij zich in het poetisch werk van C.Buddingh, K.Schippers en J.Bernlef.
  • Het huis aan de stroom‚Äö maart 2014. Het KellebeekCollege te Roosendaal krijgt een nieuw thuis. Daarvoor werd een verzoek gedaan voor het ontwerpen van banieren en bekers. Haar banieren zijn uitgekozen en zullen een aantal jaren gaan wapperen aan de voorgevel.
  • Drie maal plankenkoorts‚Äö april/mei 2013 en het effect ervan het hele seizoen erna. Zwart/wit werk bij het volgen van het repetitieproces van drie professionele theatergroepen. Zes wekenlang keihard werken tijdens repetitiedagen aan ontmaskering rond scenes uit Tramlijn begeerte, Op mijn zenuwen‚Äö en hoorspel.
  • Ik en Jij‚Äö Op 22 maart 2014 de uitdaging aangegaan om een recensie te schrijven over het boek Ik en Jij, van Martin Buber. Het Stedelijk Museum te ‘s-Hertogenbosch deed een complex onderzoek naar geluk. Vanaf half mei hangt deze recensie en die van anderen in een grote expositieruimte, gedrukt en wel.
  • Aan tafel. Door de uitspraak van Geert Wilders in maart 2014 binnengestapt bij ¬†Vrouwen in Vereniging‚Äö op het Zonneplein Bergen op Zoom, en heeft drie ochtenden beeldend gewerkt met vrouwen uit China, Ghana, Irak, Marokko, Somalie en Congo.
  • Momenteel bezig met de voorbereiding voor september 2014 in verband met een buitenexpo in het Oud Gastels Laag en met een installatie voor het oude kerkhof in Halsteren

Irene vertelt u graag over haar kunstenaarschap, over haar drijfveren en inspiratie, over waarmee zij bezig is, en gaat daarna met u in gesprek om antwoord te geven op uw vragen.

 

Maak een bijzondere avond mee bij Kunstenaarssocieteit Arsis, Pand 6, Rembrandtstraat 71, Bergen op Zoom. Kom op 26 juni naar de presentatie van kunstenares Irene Weug.

De Arsiszaal gaat open om 20.30 uur. De presentatie vangt aan om 21.00 uur.

De toegang is vrij en voor ieder toegankelijk

 

Namens de activiteitencommissie,

Ewoud Willem van Doorn     Frederik Grever

 

Arsis … Dat spreekt vanzelf! – 6e programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.