In onze Galerie Arsis zijn in de maand augustus schilderijen te zien van Marcel van Tienen uit Tholen. Het betreft zijn meest recente werk.

Van Tienen laat in deze expositie de andere weg zien die hij het afgelopen jaar is ingeslagen. ,,Ik tegenstelling tot mijn eerdere werk, dat heel dicht bij de realiteit lag, vertaal ik nu wat ik waarneem naar mijn eigen werkelijkheid. Het is eigenlijk een vereenvoudigen van die realiteit, tot wat voor mij de essentie is. In die zoektocht spelen kleur en compositie een hoofdrol’’.

Dit jaar hing een van zijn schilderijen gedurende enkele maanden in het Markiezenhof in Bergen op Zoom, samen met werken van zo’n twintig andere kunstenaars uit de regio. Een commissie van vijf landelijke musea (waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam) selecteerde deze werken uit ruim 200 inzendingen. Van Tienen werd in het juryrapport geroemd om de compositie en het kleurgebruik in zijn schilderij.

Ook tijdens zijn studie aan de afdeling schilderen van de Stedelijke Academies van Antwerpen viel het werk van Van Tienen al op. Hij studeerde er in 2015 af met de waardering ‘met grote onderscheiding’, en hij werd als enige afgestudeerde student uitgenodigd om deel te nemen aan de expositie ‘Master view and ear Master’ in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op uitnodiging van de Academie volgt hij momenteel een tweejarige masteropleiding schilderen. 

Van Tienen studeerde eerder (1972) af aan de afdeling grafische vormgeving van Kunstacademie Sint Joost in Breda. Daarna volgde hij vijf jaar model tekenen en –schilderen bij het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom. Hij exposeerde de afgelopen jaren in Antwerpen, Knokke en Zierikzee.

Op de expositie in Galerie Arsis zijn ca. zestien werken van hem te zien, zowel in acryl als in olieverf.

Opening zaterdag 3 augustus 2019 15:30

Galerie Arsis, Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom is in de maand augustus geopend op vrijdag, zaterdag en koopzondag (25 augustus) van 12.00 tot 17.00 uur.

Augustus expositie in Galerie Arsis, Marcel van Tienen, 2 t/m 31 augustus 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.