Bergen op Zoom heeft een prominente inwoner verloren.

Bert van der Stoel, is na een kort ziekbed op 3 juli 2020 overleden. Hij is 70 jaar geworden.

Bert van der Stoel is geboren als vierde kind uit een gezin van zes kinderen. Zijn vader was in 1947 vanuit Boskoop naar Bergen op Zoom gekomen als predikant.
Besturen zat in het DNA van de familie. Hij was een neef van de PvdA-minister en VN-ambassadeur Max van der Stoel (1924-2011). Zelf koos hij, evenals zijn jongere zus Anne Lize, voor een politieke en bestuurlijke loopbaan bij de VVD.
In Bergen op Zoom was hij in de jaren ’80 en ’90 raadslid en wethouder, met o.a. als portefeuille cultuur.  Want Bert was ook een groot cultuur liefhebber.
Hij was ook actief in de provinciale staten.
Toen hem in 2009, na zijn politieke carrière gevraagd werd voorzitter te worden van Arsis, heeft hij met liefde en inzet deze taak op zich genomen. Hij heeft Arsis tot 2015 als voorzitter geleid. Tijdens zijn voorzitterschap mocht Arsis het 10-jarig bestaan vieren.

Zijn bestuurlijke vaardigheden heeft hij niet alleen in dienst gesteld van Arsis. Zo was hij tot 1990 voorzitter van de Geschiedkundige Kring. Na Arsis trad hij toe tot het bestuur van de stichting Vrienden van het Markiezenhof.

Andere activiteiten van hem waren onder meer voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Stichting Dodenherdenking Bergen op Zoom en het Algemeen-Nederlands Verbond.

En zeker het vermelden waard is zijn drijvende kracht achter Bergen 700, het feest voor het 700-jarige bestaan van de stad Bergen op Zoom.

Bergen op Zoom zal zijn inzet en bestuurlijke bekwaamheden node missen.

Maarten van ’t Hof
Voorzitter Arsis.

Andere herinneringen aan Bert:

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/oud-wethouder-bergen-op-zoom-en-statenlid-bert-van-der-stoel-70-overleden~a9aa5065/

Bert van der Stoel, oud voorzitter van Arsis, overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.