In juli is in Galerie Arsis de expositie ‘wij’ te zien van Ellen Woud, Gea Korpel-Beskers, Daphne Vlot en Heleen Bastiaensen.

De galerie is geopend vanaf vrijdag 1 juli en daarna op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in juli van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Contact daarvoor een van de kunstenaars via hun website.

Ellen Woud

Alles is er al… en met al wat er is, gaat Ellen mee aan de slag. Kaften van boeken, ansichtkaartjes, kringloopmaterialen. Ellen brengt nieuw leven op intuïtieve wijze in allerlei materialen. 

Te volgen op Instagram: Ellen Woud

Heleen Bastiaensen

Als kind hield Heleen al van tekenen en knutselen. Dat is nooit overgegaan. Met haar schilderijen laat zij zichzelf zien, haar kleur. Ze drukken uit wat haar bezig houdt. Heleen maakt haar schilderijen op jute. Ze houdt ervan om het ruwe, weerbarstige van de jute te laten samenkomen met het vloeibare van de verf, de felle kleuren en de heldere lijnen. Website: https://www.idheleen.com

Gea Korpel-Beskers

Gea maakt organische objecten, van basic en pure materialen als wol en katoen, maar ook keramiek. Intuïtief is haar manier van werken; dicht bij zichzelf en genietend van het moment. Ze werkt graag met de materialen van vroeger waar ze in haar jeugd al mee werkte. Ze wil geen materialen kopen en werkt met wat ze tweedehands vindt.

Een dichteres vatte deze woorden zo mooi in dit gedicht voor mij.

Het is er al.

In puurheid.

Ik vind haar kern

en hernieuw haar glans.

Als beeldend kunstenaar voel ik mij een vertaler van schoonheid.

Ik laat haar herboren worden uit wat er al is,

in natuur of materiaal.

Op die manier hoeft bloei niet te doven,

maar kan ze voortdurend blijven ontstaan.

www.geakorpelbeskers.nl

Daphne Vlot

Jij was onze moeder. Een getalenteerde, vrolijke vrouw die haar gezicht altijd naar de zon gericht hield. Jij hield van kleur en speelde ermee in je vele schilderijen: explosies van contrasten, krachtige close-ups en bonte vergezichten. Soms herkenbaar, vaak overweldigend.

4 Jaar geleden raakten wij jou langzaam kwijt. De kwasten werden opgeborgen en de expressie verdween. De gedachtes vielen uiteen, de beelden raakten verloren in een wirwar van herinneringen en opgedeeld in fragmenten. Maar jouw schilderijen bleven. En vroegen om verbinding: uit elkaar genomen, aangevuld met nieuwe kleuren en opnieuw samengevoegd. Als stille getuigen van jouw spontane persoonlijkheid en jouw door dementie versplinterde geest. Wij missen je.

Daphne werkt bij voorkeur met gebruikte, gevonden en natuurlijke materialen: onderdelen van meubels en keramiek, stof en hout. Ze krijgen een tweede kans en een eigen unieke uitstraling, soms met een verhaal, soms omdat ze mooi genoeg zijn zoals ze zijn.

Daphne Vlot

https://www.stil-assemblages.weebly.com

De expositie ‘wij’ van Ellen Woud, Gea Korpel-Beskers, Daphne Vlot en Heleen Bastiaensen is te zien in Galerie Arsis van 1 juli t/m 31 juli 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.