Sonn Franken, geboren (1962) en getogen te Bergen op Zoom, bracht in 2013 zijn eerste publicatie uit: “De Oversteek”. Het bleek het eerste deel van wat een Fantasy drieluik moet worden. Inmiddels heeft ook deel II, “Bleke Demonen’, het levenslicht gezien. 

‘De Oversteek” viel op bij Cultureel Brabant, waar ze de vergelijking met werken van Tolkien trokken.

Sonn richt zich duidelijk ook op maatschappelijke onderwerpen, zoals de oorlogsroman “In de schaduw van de Waarheid”, waarin hij beschrijft hoe mensen uit West Brabant door de Duitsers worden weggevoerd gedurende de tweede Wereld Oorlog om voor hen te werken. Het boek is gebaseerd op de overleveringsverhalen van Nederlanders en Duitsers.

Ook “Dossier Doel is zo’n maatschappelijk geëngageerd boek. Het zoomt in op alle perikelen en incidenten rondom de kerncentrales te Doel, België. Behalve een spannende thriller biedt de schrijver de lezer tevens inzicht op alle feitelijke incidenten die er met de Belgische kerncentrales gemoeid zijn.

Zowel de oorlogsroman, als wel de thriller, mogen ondertussen genieten van vijfsterren recensies.

Naast het schrijven van boeken houdt Sonn Franken zich ook bezig met de het vangen van momenten in woord en beeld, zoals hij dat zelf zegt. De eigen gemaakte foto’s worden voorzien van gedichten. Zo komt op 10 februari aanstaande alweer de derde bundel foto’s / gedichten van zijn hand uit. Eerder publiceerde hij namelijk al “Scherm, mijn Venster” en “Voorbij de Einder”. 

Losse gedichten en korte verhalen van zijn hand zijn inmiddels al in een dertigtal bundels in Nederland en België opgenomen.

Donderdag presentatie: Sonn Franken zal meer vertellen over zijn schrijversachtergrond en met name ingaan op het ontstaan van zijn laatste boek: “Dossier Doel”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.