Bergen op Zoom verwelkomt een bijzondere gelegenheid die zowel lokale als internationale kunstliefhebbers zal aanspreken: de “Lichtende Grenzen” expositie, een hommage aan de getalenteerde Bergense kunstenaar Jan Wessendorp.

Geboren in 1940 in Soerabaja, Nederlands-Indië, heeft Jan Wessendorp een leven van uitdagingen en inspiratie gekend. Zijn kunst, doordrenkt van zijn persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn zoektocht naar identiteit, heeft een diepe indruk achtergelaten op de kunstwereld.
Niet alleen door zijn werk, maar ook door zijn inspanningen voor de kunstwereld. Jan Wessendorp was bijvoorbeeld 23 jaar geleden ook een van de oprichters van Arsis.

Dit eerbetoon aan Jan Wessendorp is het resultaat van samenwerking tussen drie organisaties, wat deze gelegenheid extra bijzonder maakt. Vanaf 16 maart kunnen bezoekers genieten van een overzichtstentoonstelling van Wessendorp’s werk op drie locaties in Bergen op Zoom: museum Het Markiezenhof en Gallery Lukisan tot en met 30 juni 2024 en in Galerie Arsis alleen in de maand juni.

Het werk van Jan Wessendorp, dat een diepgaande reflectie is van zijn passie en zijn zoektocht naar menselijkheid, zal ongetwijfeld bezoekers inspireren en ontroeren. Daarnaast wordt op 1 juni een speciale publicatie uitgebracht, “Lichtende Grenzen / Kunstenaar Jan Wessendorp door vriendenogen”, die een uniek inzicht biedt in het leven en werk van deze bijzondere kunstenaar.

De “Lichtende Grenzen” expositie belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarbij het leven en werk van Jan Wessendorp gevierd wordt en zijn blijvende impact op het culturele landschap wordt erkend. Mis deze unieke kans niet om de meesterwerken van deze kunstenaar te ontdekken en te ervaren.

Voor deze exposities is een speciale website in het leven geroepen janwessendorp.art die ook een overzicht bevat van alle geëxposeerde werken.(te bezoeken van 15 maart)

Tijdens de expositie zullen ook verschillende evenementen plaatsvinden. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden ook terecht op de volgende websites: markiezenhof.nl; lukisan.art en arsis-boz.nl

Locatie Markiezenhof:
Steenbergsestraat 6 – 8,
Bergen op Zoom

Te bezoeken:
16 maart tot en met 30 juni 2024
Dinsdag t/m zondag (maandag gesloten) van 11:00-17:00 uur.
Tickets nodig.

Locatie Lukisan:
Moeregrebstraat 72,
Bergen op Zoom

Te bezoeken:
16 maart tot en met 30 juni 2024
Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00
Toegang gratis.

Locatie galerie Arsis:
Zuivelplein 5,
Bergen op Zoom

Te bezoeken:
1 juni tot en met 30 juni 2024.
Elke vrijdag en zaterdag en koopweekend van 12:00-17:00 of op afspraak.
Toegang gratis.

Een eervolle hommage aan Jan Wessendorp: ‘Lichtende Grenzen’ expositie vanaf 15 maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.