Arsis-Expo-TLV logos

Officiële opening beeldentuin Het Nieuwe ABG op zaterdag 19 september
Beeldentuin als brugfunctie naar de buitenwereld

BERGEN OP ZOOM ‚ Het gras is groen, de beelden in het park zijn geplaatst en de kunstexpositie in het oude pand van het ABG is ingericht. Op zaterdag 19 september vindt de officiële opening van de beeldentuin bij Het Nieuwe ABG plaats. Expo Thuis opent de deuren van het oude ABG met de expositie ‚ÄòExpo Thuis ABG‚Äô. Iedereen is vanaf 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen, de toegang is geheel gratis.

Het ruime glooiende terrein van circa 500 m2 met paden, bomen en gras bij Het Nieuwe ABG ligt er prachtig bij. De achttien beelden en een beeldhouwerswerkplaats komen er goed tot hun recht in een plek die uitnodigt om te bezoeken en rond te wandelen.

Beeldhouwers en kunstenaars
Op dit moment exposeren de beeldhouwers Jan Kettelerij, Paula Withagen, Marcel van Zijp, Frank Beek, Gerard Fransen, Annie Andriessen en Anne-Marie Dagelinckx in totaal achttien beelden in de tuin. Periodiek wordt de samenstelling van de beelden gewisseld. Alle getoonde werken zijn te koop. Tevens is er op het terrein een container geplaatst, voorzien van hedendaagse kleurige graffiti street art, van de artiesten Remco van der Beemt en Robbe Baartmans waar de beeldhouwers letterlijk in aan de slag gaan. Belangstellenden kunnen zo het beeld in wording volgen. Speciaal ter gelegenheid van de opening van de beeldentuin is er een expositie ingericht in het oude ABG gebouw aan de Van Dedemstraat. In deze samenwerking tussen Expo Thuis en kunststichting Arsis tonen zestien kunstenaars een selectie van hun werk.

poster 4

Deelnemende kunstenaars zijn:

ANNE- MARIE DAGELINCKX
ANK VAN MEER
CHRISTINE VERAART
CORINA VAN EEKELEN
ELKE ZIMMERMAN
FRANS VAN DRUNEN
HENK NUIJTEN
HENDRIK BOOT
IRENE WEUG
JAN KETTELERIJ
JANINE CHEDD
LOUIS JANSEN
MARIJKE BURGS
MUS
WASWAD
WOUTER GOUDSWAARD

Deze expositie is van 19 september tot en met 1 november 2015 elke zaterdag en zondag gratis te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

Oude ABG
Ingang van het oude ABG-gebouw

 

UITNODIGING

Geachte Mevrouw, geachte Heer,

In het glooiende landschap achter Het Nieuwe ABG sieren prachtige beeldhouwwerken de Beeldentuin: een openlucht galerie, waar diverse kunstenaars uit de regio hun werk exposeren. Dit is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen tanteLouise-
Vivensis en Expo Thuis. De Beeldentuin biedt de kunstenaars gelegenheid hun werk letterlijk in de open ruimte te exposeren, in het centrum van Bergen op Zoom. Voor de bewoners van het Nieuwe ABG is het een ontmoetingsplek om te genieten van schoonheid en rust.

Na een wat wisselvallige zomer, begint de tuin nu eindelijk groen te kleuren en is het moment daar om de Beeldentuin officieel te openen voor Bergen op Zoom. Graag nodigen wij u uit op zaterdag 19 september 2015. Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom in het restaurant van Het Nieuwe ABG, waar om 14.00 uur de officiële opening plaatsvindt.

Daarna krijgt u volop gelegenheid om te genieten van de levendige beeldentuin, waar u onder andere artist in residence‚ Gerard Fransen, aan het werk kunt zien. Als eerste kunstenaar neemt hij zijn intrek in de daarvoor speciaal bestemde container, om daar de komende tijd onder de neus van bezoekers een beeldhouwwerk vorm te gaan geven.

Bovendien kunt u zich laten leiden langs de werken die te zien zijn bij de tijdelijke kunstexpositie in het oude ABG. Deze expositie, die in samenwerking met
Arsis tot stand is gekomen, biedt de bezoeker een veelzijdigheid aan kunstuitingen, van sculpturen tot schilderijen.

Uiteraard met feestelijke hapjes en drankjes! Kortom, een exclusieve middag, waarbij u met alle zintuigen kunt komen cultuurproeven! Graag tot dan.

Met vriendelijke groet,

J.L.L. Pelgrims – Raad van Bestuur
Hendrik Boot – Voorzitter Expo Thuis

Voor een versie van de uitnodiging in PDF-formaat klik hier

logo-vierkant

WERK VAN EEN DEEL VAN DE EXPOSANTEN

Irene Weug
Irene Weug
Frans van Drunen
Frans van Drunen
Louis Jansen
Louis Jansen
WASWAD
WASWAD
Marijke Burgs  en Henk Nuijten
Marijke Burgs en Henk Nuijten
Janine Chedd
Janine Chedd
Werk van Wouter Goudswaard en andere Arsis kunstenaars
Werk van Wouter Goudswaard en andere Arsis kunstenaars
Hendrik Boot
Hendrik Boot
Jan Kettelerij
Jan Kettelerij
Anne-Marie Dagelinckx
Anne-Marie Dagelinckx

 

 

B5E4C0C1-F5B0-4706-9BC7-25F78518AACF
Het nieuwe ABG-gebouw

 

Klikt u hier om de uitgebreide flyer van Expo Thuis ABG te openen.
Op de website van Culktureel Brabant treft u een interssant artikel van Albert Hagenaars
over o.a. de beeldentuin van het ABG Klik hier om het artikel te openen.

Expo Thuis ABG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.