HENK NUIJTEN EXPOSEERT BEELDENDE POËZIE IN VORM EN KLEUR

Henk Nuijten maakt, onder andere, objecten en bouwwerken van Hout en Polystyreen. Vanuit zijn fascinatie voor textuur en structuur volgt hij onbevangen zijn intuïtie waardoor zijn werk als het ware vanzelf ontstaat. Gedreven in de vaart van zijn energie bewerkt hij zijn structuren met verf direct uit de tube. Noodgedwongen moet hij vaart minderen om nieuwe verf te kopen en verder te gaan. Enthousiast smijt hij de verf uit vele tubes op zijn werken als was hij Jackson Pollock.

Zijn houten beelden en bouwwerken hebben een meer sobere uitstraling. Daarin lijkt hij weer tot rust te zijn gekomen om zich tussentijds over te geven aan zijn liefde voor houtbewerking. Mooi gereedschap is ook een passie van de kunstenaar. Alles blinkt en is zeer goed onderhouden. En daardoor lijkt zijn atelier voor de helft wel op een timmermanswerkplaats. Zijn houten bouwwerken ontstaan weer vanuit een heel ander proces. In de houtzagerijen vindt hij ‘afzaagsels’. Stukken hout die over blijven in de afvalbak. De hoeveelheid en de vorm geven inspiratie voor de bouwwerken die ook weer vanzelf ontstaan met behoud van de vorm.

De expositie bij Arsis is een samenvatting van ideeën en studies die hij de afgelopen 8 jaar heeft opgedaan. Het is tevens Henk’s debuut als kunstenaar naar buiten te treden en zich aan de opinie van het publiek over te geven. Hij is benieuwd of bezoekers van de expositie een beetje van zijn vreugde en energie kunnen oppikken.

Opening op donderdag 5 maart om 20.00 uur en verder elk weekend t/m 21/22 maart van 14.00 tot 16.00 uur.
Adres; Arsis-sociëteit, Kometenlaan 38, Bergen op Zoom

Telefoonnummer Henk +31 (0)6 83 60 13 36 – Mail Henk klik hier

20150216_145700

Henk Nuijten 2

IMG_0610   IMG_0612   IMG_0613   IMG_0631

IMG_0617   IMG_0621   IMG_0624   IMG_0626

Expositie Henk Nuijten bij Arsis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.