Uitnodiging expositie
Uitnodiging expositie

 

Christine Lamme over haar inspiratie

Toen ik daar was, was jij hier

Mijn werk draag ik op aan Daniil Charms (1905-1942).
Door hem heb ik het gevoel dat ik weer leef.

Daniil Charms
Daniil Charms

Ontmoeting

Op een keer liep een man naar zijn kantoor
en onderweg kwam hij een andere man tegen
die een stokbrood gekocht had en op weg was naar huis.
Dat is eigenlijk alles.

Daniil Charms
(pseudoniem van
Daniil Ivanovitsj Joevatsjov – Russisch dichter
)

 

 

 

 

 

Christine Lamme over haar werk

Ik schilder uit noodzaak en behoefte en vind er een rust in om uiting te geven aan innerlijke beelden of een beeld om te zetten in mijn eigen expressieve taal. Het is een worsteling en een bevrijding tegelijkertijd. Mijn werk wordt wel naïef realisme genoemd. Momenteel werk ik veel op 10 x 10 cm. paneeltjes in vergelijking met mijn vorige werken is dat een enorm verschil in afmeting. Ik laat twee grote portretten zien en twee kleinere en de paneeltjes. De expositie kan na een maand veranderen van opstelling. Josien Molenaar inspireert mij door haar manier van zijn en haar verfijnde realisme met eigen handschrift. Dat boeit mij, en ook haar zoeken in de beeldtaal.

Josien Molenaar over haar inspiratie en werk

Voor mij is schilderen zoeken naar vrijheid me te uiten. Als die vrijheid er niet is, schilder ik verhalen, prentenboeken en maak ik studies. Dat hoort ook bij mij. Het schilderen geeft vreugde. Ik kan het niet laten! Christine Lamme stimuleert mij om me los te maken van allerlei eisen die ik leerde over vormstudie en schilderen. Haar spontaniteit bewonder ik zeer. Christine geeft me het vertrouwen om de realiteit los te durven laten en te laten zien wat me bezielt. Zo is er een nieuwe stroom begonnen! Op de expositie is te zien hoe ik hiermee bezig ben.

 

Expositie van Christine Lamme & Josien Molenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.