Arsis biedt in galerie Arsis van 2 t/m 25 februari 2018 gastvrijheid aan Victor van de Lande.

Victor van de Lande beschrijft zijn werk zelf :
Mijn schilderijen zijn expressionistisch te noemen. Ik schilder vanuit een innerlijke behoefte, en ben opzoek naar de juiste verbeelding van gevoel in materie. Dat klinkt een beetje zwaarwichtig – wat ik bedoel in mijn werk is moeilijk eenvoudig te zeggen.
Schilderen is het laten ontstaan van schilderachtige betrekkingen, die je kunt sturen net zolang tot er een boeiend, samenhangend geheel ontstaan is. Ik schilder het liefst vanuit een bepaalde aanwezigheid van dingen, een wit leeg vlak schrikt mij af, ik smeer het maar gauw vol en dan begint het proces van zelf.


De nadruk bij mijn schilderijen ligt op de schilderachtige betrekkingen binnen het schilderij, zaken zoals contrast, hoeveelheden, beweging, structuur, ritme etc.: Een zoektocht in verf die moet resulteren in een zuiver beeld waarin een balans gevonden is en een spanning die voelbaar is. Deze zoektocht leidt er dikwijls toe dat mijn schilderijen in meerdere lagen zijn opgebouwd, ik werk hierom graag met acrylverf vanwege de snelle droogtijd, waardoor ik snel en spontaan kan reageren op mijn eigen sporen in de verf.

Bent u benieuwd naar prijzen en afmetingen van zijn werk? Kijk dan op http://www.saatchiart.com/victorvandelande
Website: victorvandelande.tumblr.com

Februari expositie in Galerie Arsis, Victor van de Lande 2-25 februari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.