Op donderdag 5 maart is op de Kometenlaan de tentoonstelling van Henk Nuijten officieel geopend.

De opening werd verrricht door de voorzitter van Arsis, Maarten van ’t Hof.

In zijn opening memoreerde hij dat Henk (55) zich zichtbaar verder aan het ontwikkelen is.

Onder andere vermeldde hij dat Henk autodidact is, dat hij leert door te doen, en vooral door te luisteren naar kunstenaars uit zijn omgeving. Wat dat betreft zit hij in de Kometenlaan natuurlijk goed, omringd door andere kunstenaars die allerlei soorten en vormen van kunst maken.

Deze omgeving maakt Henk zichtbaar gelukkig. Het is mooi dat de mogelijkheid daar¬†is dat¬†kunstenaars elkaar¬†kunnen steunen, en nog mooier is het om te zien dat het tot zo’n goed¬†resultaat leidt.
 In de voorbereiding op de opening is aan Henk gevraagd hoe hij tot zijn kunstuitingen komt. Het zijn tenslotte niet alleen schilderijen maar ook objecten. Henk vertelde dat hij zich bij het maken voelt meegenomen door wat er gebeurt, veel meer dan dat het een bewust proces is. Het komt als het ware intens uit de ziel.
Na de opening was het aan Henk om verdere invulling aan de avond te geven. Dat deed hij door het voordragen van 2 gedichten behorende bij een van zijn objecten, met muziek als intermezzo.

Voor de aanwezigen was er ook nog een interactieve opgave. Op de gang had Henk een groot aantal losse elementen neergelegd die samen een kunstwerk maken. De bedoeling was dat bezoekers daarmee aan de slag gingen om een eigen invulling eraan te geven. Daaraan is door enkele bezoekers gehoor gegeven. Al met al kan teruggekeken worden op een mooie, goed bezochte avond.

Foto’s zijn van Marijke Burgs.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.