Op donderdag 22 november a.s. presenteert hij in de serie De Vierde Donderdag Van De Maand ‘WORK IN PROGOp donderdag 22 november a.s. presenteert Hans Timmermans in de serie 

Op donderdag 22 november a.s. presenteert Hans Timmermans in de serie ‘De 4de Donderdag van de Maand’ 

‘WORK IN PROGRESS’

Inloop vanaf 19.30 uur aanvang 20.00 uur

Een overzicht van werk dat sinds de vorige presentatie is ontstaan en werk dat nog in wording is. Hans Timmermans presenteert muziek, beeldend werk en onderzoek.

Concentratie op nostalgische apparatuur

Muziek:

NUCLEUS’, een compositie voor 4 luidsprekers gemaakt met geluiden uit een studio voor Elektronische (Kunst)muziek in Den Bosch. Deze studio is een initiatief van ‘Willem Twee Concertzalen’ en is gebouwd met apparatuur uit het prille begin van de geschiedenis van Elektronische Muziek. De compositie wordt uitgevoerd op 4 luidsprekers.

’GEBOORTEGROND‘, een compositie voor deze gelegenheid in een zetting voor 4 luidsprekers als onderdeel van het gelijknamige BLANCO-project van 2017. De compositie wordt uitgevoerd op 4 luidsprekers.

Beeldend:

GEBOORTEGROND’ is tevens de titel van een schilderij in acryl- en olieverf op doek (80 x 120 cm) (2017).

Geboortegrond

Het creatieve proces wordt door Hans Timmermans toegelicht.

‘Nabij Oosterhout’ en ‘HUILBUI’ zijn twee van de schilderijen die in de afgelopen periode zijn ontstaan. Zie afbeeldingen van deze schilderijen in een bericht op deze website in het kader van de expositie door Hans Timmermans bij Brasserie La Pucelle in Bergen op Zoom.

’GRENSGEBIED’ is een gezamenlijk project van Manu Dudink, Ewoud Willem van Doorn en Hans Timmermans. Dans, Choreografie, poëzie, stem, film, fotografie, compositie en geluid worden geïntegreerd in film met klanksporen.

Start van de video ‘GRENSGEBIED’
Einde van de video ‘GRENSGEBIED’

Het getoonde is een tussenresultaat, nog niet het eindresultaat.

Onderzoek:

Via ARSIS en familie Gebuis kwam Hans Timmermans in contact met het werk en leven van Sedje Hémon , een joodse vrouw die op haar 18de in de tweede wereldoorlog belandde en in het verzet; terwijl haar voor de hand liggende pad een mooie carrière als violiste was. 

Door haar verzetswerk belandde ze in Duitse gevangenschap hetgeen haar bijna het leven kostte,  maar het brak in ieder geval haar gezondheid. Toch weerhield dat haar er niet van om indrukwekkende en visionaire stappen te zetten in de synthese van beeldende kunst en muziek.

Hans Timmermans is zelf ook al heel lang met die synthese bezig, maar in onze tijd is hij niet de enige, er zijn een aantal componisten en onderzoekers op dat vlak aan het werk geweest en inmiddels steeds meer.

Hans probeert het werk van Sedje Hémon te ontsluiten in samenwerking met de Sedje Hémon stichting. Hans licht het werk en zijn bijdrage toe.

Welkom op 22 november bij Stichting Arsis Kunst en Sociëteit.

Hans Timmermans exposeert op dit moment schilderijen bij Brasserie La Pucelle te Bergen op Zoom.




Hans Timmermans presenteert bij Arsis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.