Kleurenweelde, emotie, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Ze exposeerden van Parijs tot Stockholm. In november te zien in galerie Arsis. 

Jo Debije : het creatieve wonderkind. De ontembare scheppingskracht. Hij móet schilderen, hij kan niet zonder. Hij wilde dan ook naar de kunstacademie maar moest van zijn ouders een ‘echt’ vak leren. Dat werd ergotherapie. Maar de innerlijke dwang om te schilderen wint van al het andere en inmiddels doet hij niks anders meer. Steeds op zoek naar puur, naar ‘wow’. Inspiratie spuit hem uit de oren, als een onuitputtelijke bron. 

Josie Arnoys : geboren en getogen in Bergen op Zoom. Tekenles van Fons Gieles en Joop Mijsbergen. Ze voltooide de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1992) én de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995) om vervolgens vele jaren als vormgever voor tv te gaan werken. Acht jaar was ze docent aan de HKU. Perfectionist, vorm en kwaliteit. Het stel maakt alle schilderijen samen en heeft een heel eigen stijl ontwikkeld. Ieder schilderij is opgebouwd uit minstens 5 lagen, bij sommige zijn het er wel 10. De structuur van het reliëf, de kleuren van de eerdere lagen en de eventueel onderliggende thema’s geven ieder werk een eigen karakter. Behalve die gelaagdheid is ook het kleurgebruik kenmerkend. 

De Oosterschelde is inspiratie voor hun ‘Oesterdam’ serie. Josie: “De liefde voor de Schelde zit bij mij ingebakken. Mijn vader bouwde een eigen huis aan de Scheldelaan waar ik ben opgegroeid. Pas later merkte ik hoe belangrijk het getij voor me is. Het water komt en gaat. Het is vanzelfsprekend en toch iedere keer anders. Jo deelt die fascinatie. Het getij is een soort van betovering.” 

De expositie toont meer dan dertig grotere werken en is de hele maand november gratis te zien.U bent van harte welkom op vrijdag, zaterdag én zondag van 12 tot 17 uur. Meer Jo & Josie ziet u op www.verfding.nl

Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611 NX Bergen op Zoom.

“Het getij vloeit voort” Kleurrijke schilderijen van Jo & Josie van 5 t/m 28 november 2021 in Galerie Arsis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.