De galerie is geopend vanaf vrijdag 3 juni en daarna op alle vrijdagen en zaterdagen in juni van 12.00 uur tot 17.00 uur en op koopzondag 26 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur.
De feestelijke opening is op zaterdag 4 juni om 13.30 uur.

Wij stellen de kunstenaars aan je voor:

Regi van Driel

Regi van Driel hanteert de kernwoorden: kracht, emotie, spanning en spontaniteit.
Zichtbaar in het materiaalgebruik van houtskool, krijt, grafiet, aquarel en potlood op papier ontstaan tekeningen die vaak aanleiding geven om er op door te werken.
Zo is er een “bomenserie” die aan het begin vrij figuratief is, maar aan het eind geabstraheerd is. Een mooi experiment laat zien waar iets toe kan leiden.

Silvia Kooman legt in haar beeldend werk een zoektocht af naar het wezen van groei. Een eerbetoon aan ‘het plant- achtige’, een ode aan het organische, aan levenslust en het tot bloei komen. De wonderlijkste combinaties blijken mogelijk: een lelie ontworstelt zich aan haar vijgentakken, citroen-achtigen hangen zwaar en gebroederlijk naast kastanje-bollen. Opgebouwd uit zeer vele lagen toont het uiteindelijke beeld de ware struggle om te komen tot een spannend evenwicht.

Silvia Kooman
Joop Los

Joop Los: “Lijnen en structuren welke te zien zijn in bijvoorbeeld hout, boomschors, opengesneden ui, prei en zoveel ander materiaal verwerk ik, min of meer abstract, in mijn tekeningen”.
Joop tekende met een zilverstift/silverpoint op een met Gesso geprepareerde ondergrond.
De zilverstift is een staafje zilver met een geslepen en gepolijste punt.

Onno Jongewaard is beeldhouwer van veelal abstracte organische vormen in hardsteen, maar ook hout en gips, soms gecombineerd. Zwierigheid en hoekigheid gaan goed met elkaar samen.

Onno Jongewaard

Het Zeeuws Kwartet, bestaande uit Regi van Driel, Silvia Kooman, Joop Los en Onno Jongewaard exposeert van 3 t/m 26 juni 2021 in Galerie Arsis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.