Arsisgebouw Kometenlaan 38 BoZ
donderdag 28 februari 2019
Aanvang 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur

Zomaar een vraag: 
Zijn beide onderstaande foto’s in Nederland gemaakt? Zo ja, waardoor zieje dat dan? Zo nee, wat is er dan buitenlands aan?
Van begin mei 2018 tot december 2018 heb ik mij intensief bezig
gehouden met het Nederlandse landschap. Hoe hebben de lage landen
mijn identiteit bepaald. Wat maakt dat ons landschap zo Nederlands is. 
Nederlands landschap?
Buitenlands landschap?
Buitenlands landschap?
Nederlands landschap?
De veertig aangeboden schilderijen uit het Rijksmuseum nodigden uit tot onderzoek en analyse. 
Als ik begreep wat de typische beeldelementen waren in die 40 schilderijen, dan kon ik zeker die beeldelementen terug vinden in de Brabantse Wal. Mijn beeldelementenonderzoek met behulp van ‘Mijn Rijksstudio’ leverde me een keur aan informatie op. Over de plaats van de horizon, het weer, grondsoort en boompartijen. De mens, dieren en bouwsels. In totaal vond ik 18 verschillende beeldelementen uit honderden tellingen. Zij gaven mij inzicht in het Nederlandse landschap tussen 1600 en 1940. 
Ik besloot een fries te maken met de gevonden elementen. Ik koos voor glanzend gekleurd papier geplakt op wit stevig tekenpapier, aan elkaar genaaid met een oude naaimachine.
Mijn ontdekkingen deel ik graag met jullie op donderdag 28 februari.
Irene Weug
‘ikhouvanditland’ performance Irene Weug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.