Deze avond, georganiseerd samen met Boekhandel Quist, wordt het boek over deze belangrijke schilder, kanunnik, ondernemer en kosmopoliet besproken in Galerie Arsis door de auteur Gaila Jehoel. Zij komt uit Bergen op Zoom en is als universitair docent verbonden aan de master Kunst, Markt & Connaisseurschap van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze studeerde aan drie kunstacademies en behaalde twee universitaire masters alvorens zich voor haar doctoraat te verdiepen in het netwerk van Jan van Scorel. 

Jan van Scorel

De schilder Jan van Scorel (1495-1562) nam een unieke positie in het Hollandse culturele leven van de zestiende eeuw in. Zijn uitzonderlijke carrière dankte hij aan een wijdvertakt netwerk. Hij was de eerste kunstenaar uit de Noordelijke Nederlanden die naar Italië reisde en werkte in Venetië en Rome. Hij woonde in het Belvedere en schilderde voor de Nederlandse paus Adrianus VI (1459-1523). Van Scorel reisde ook als pelgrim naar Jeruzalem, een dure en exclusieve reis. In Utrecht groeide hij dankzij zijn veelzijdigheid, zijn kosmopolitische ervaring en zijn goede contacten uit tot een veelgevraagd schilder. Hij had een groot atelier, kreeg veel belangrijke opdrachten en had vele navolgers.

Meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Scorel

Locatie Galerie Arsis Zuivelplein 5
Entree € 7,50 (opbrengst entree is voor Arsis) Aanvang 20:00uur

Kaarten te verkrijgen bij Boekhandel Quist.

Jan van Scorel, Het Culturele Netwerk van… 15 oktober 20:00 uur. Avond over deze schilder door Gaila Jehoel. Georganiseerd samen met Boekhandel Quist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.