Kleurenweelde, emotie, spelen, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Laat je betoveren door de magische combinatie van dit stel. Ze exposeerden van Parijs tot Stockholm. Nu voor de tweede keer in galerie Arsis. 

Passie.
Een veel gehoorde reactie: “zo iets heb ik nooit eerder gezien!”.
24 uur per dag, 7 dagen per week brengen ze met elkaar en de nieuw te scheppen werken door. Passie voor het werk en voor elkaar spat er vanaf. Wat een eigen weg en daaruit voortvloeiend, een eigen stijl oplevert.

Ziel.
Ieder schilderij is opgebouwd uit minstens 5 lagen. De structuur van het reliëf, de kleuren en onderliggende thema’s van de eerdere lagen geven ieder werk een eigen karakter, een eigen ziel. “Elk verfding is een rijpingsproces. Het is een beetje een persoonlijkheid. Een zoektocht naar de ziel.”

Jo & Josie

Jo Debije : het creatieve wonderkind. De ontembare scheppingskracht. Schilderen is voor Jo als ademen, hij kan niet zonder. Als kind al spuit de inspiratie hem uit de oren, als een onuitputtelijke bron. Hij onderzoekt en blijft steeds alles uit proberen. De innerlijke dwang om te schilderen wint van al het andere en inmiddels doet hij al jaren lang niets anders. Steeds op zoek naar puur, naar ‘wow’.

Josie Arnoys : geboren en getogen in Bergen op Zoom. Voltooide de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1992) én de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995) om vervolgens vele jaren als vormgever voor tv werken. Acht jaar was ze docent aan de HKU. De perfectionist, vorm en kwaliteit. 

Roer de kwaliteiten van hem en haar door elkaar en er ontstaat een schilderij wat ze zelf liefkozend ‘verfding’ noemen. De kracht van het stromend water, de magie van eb en vloed is bij veel schilderijen de inspiratiebron. De expositie toont meer dan vijftig werken en is de hele maand november gratis te zien.


U bent van harte welkom op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. (In tegenstelling tot andere exposities dus NIET op vrijdagen)
Kijk voor meer Jo & Josie op www.verfding.nl.

Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611 NX Bergen op Zoom.

Kleur, Passie, Ziel. Kleurrijke schilderijen van Jo & Josie van 5 t/m 27 november 2022 in Galerie Arsis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.