Dit najaar landt de volgende editie van het M5 project, Koele Wateren, in Bergen op Zoom.

Net als bij de eerste editie wil Arsis weer een aanvullende expositie organiseren.

Van 8 november 2020 t/m 7 maart 2021 is deze te zien in het Markiezenhof.

Parallel expositie

Bij de eerste editie hebben wij een parallel expositie georganiseerd over hetzelfde thema als de hoofd expositie. Velen hebben daaraan meegedaan en er zijn bijna 200 kunstwerken aangeboden. Ook nu staat deelname weer open. Net als de vorige keer zal een jury besluiten welke stukken in het Markiezenhof zullen worden geëxposeerd, waarbij ook gekeken wordt naar de onderlinge samenhang van de te exposeren stukken.

Met het Markiezenhof is afgesproken dat wij weer dezelfde ruimte mogen gebruiken voor deze parallel expositie. Binnenkort kunt u op deze website meer informatie hierover lezen. 

De geselecteerde kunstwerken zullen gedurende de hele periode, van 8 november 2020 t/m 7 maart 2021 te zien zijn. Dit in tegenstelling tot de andere exposities waarover wij u hier verder informeren.

Andere exposities.

Wij hebben besloten, ook in samenspraak met de gemeente ivm het beschikbaar krijgen van ruimte en bemensing, dat wij de andere activiteiten in het kader van deze expositie NIET gedurende de hele looptijd zullen organiseren. Deze andere exposities zullen wij  slechts gedurende een maand organiseren.

Voor deze andere activiteiten hebben wij als startdatum gekozen 8 november 2020, dus gelijk startend met de opening in het Markiezenhof. Echter wij sluiten deze activiteiten af op zondag 6 december 2020. Dat zal dan de laatste dag zijn van deze exposities.

Bij de eerste editie hadden wij nog de beschikking over een eigen ruimte vlakbij bij het Markiezenhof. Helaas hebben wij deze ruimte weer op moeten geven. Wij zijn actief op zoek naar een alternatief zodat wij naast de ca 20 stukken waarvoor ruimte is in het Markiezenhof, ook andere kunstwerken rond het thema kunnen exposeren. Wij gaan er vanuit dat dit gaat lukken, zeker ook omdat dit maar één maand betreft. De gemeente heeft aangegeven actief te willen helpen hierbij. Wij praten o.a. over een aantal gemeentelijke monumenten waar mogelijk (deel) exposities gehouden kunnen worden. 

Uitbreiding

Wij zijn ambitieus en willen deze 2-jaarlijkse exposities meer body geven. Uiteindelijk vinden wij dat we moeten doorgroeien naar een biënnale met diverse kunstuitingen op vele plaatsen in onze stad.
Daarom zijn wij op zoek gegaan naar verdere mogelijkheden.

Op dit moment hebben wij 2 extra exposities naast de bovengenoemde in de planning.

De eerste expositie is een reflectie op bestaande, geëxposeerde, werken uit het depot van het Markiezenhof, die passen in het thema Koele Wateren.  Binnenkort kunnen wij jullie deelgenoot maken van de kustwerken die hiervoor geselecteerd worden en vragen wij dus om hier jullie eigen versie van te maken. Wij gaan dan zowel het origineel (of een reproductie daarvan als het niet mogelijk is de originelen te plaatsen) als de versie(s) van kunstenaars bij elkaar exposeren. Zo brengen wij dan inspiratie en hedendaagse uitwerking bij elkaar.  Wij hopen snel aan iedereen te kunnen laten zien welke originele kunstwerken dit zijn en hoe we een en ander verder uitwerken.

De tweede expositie waaraan gewerkt wordt is van een aantal aangeslotenen bij Atelier 13, die daar werken onder toeziend oog van onze lokale kunstenaar Mart Franken.  Een 30-tal van hen hebben zich aangemeld om een eigen expositie over dit thema te gaan samenstellen. Een mooi project  en een inspiratie voor hen.

Er wordt ook nog gekeken naar mogelijkheden om met scholen een eigen invulling aan dit project te geven. Dat is echter nog niet concreet.

Mocht u ook ideeën hebben, dan kunt u zich altijd aanmelden.

Meedoen

U kunt zich nu opgeven bij ons. Dat is uiteraard net als 2 jaar geleden vrijblijvend. U spreekt uw intentie uit om een kunstwerk aan te gaan leveren voor een van de of beide projecten. De voorwaarden moeten wij nog publiceren maar die wijken niet veel af van die bij de eerste editie. Alleen zullen wij nu wel het aantal kunstwerken dat een kunstenaar kan aanleveren verminderen tot 1-2 stuks, waarbij het wel mogelijk is om in overleg een serie aan te leveren.

Dus meldt u aan als belangstellende. Ook als u mee wilt doen met de reflectie kunt u zich al vast aanmelden, ook al zijn de kunstwerken waarop u kunt reflecteren nog niet bekend.


Zijn er kunstenaars in uw omgeving die ook mee willen doen, wij staan open voor alle kunstenaars die zich aanmelden.  

AANMELDEN OP: m5expositie@arsis-boz.nl.

Voor de goede orde, aanmelden is vrijblijvend. 

Een en ander is nog in ontwikkeling. Dus alles wat hier is gemeld is onder voorbehoud.

Artikel in BN de Stem via deze link

Koele Wateren

Eén gedachte over “Koele Wateren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.